Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avalanşă de morţi suspecte!

Bilanţ macabru al săptămânii 27- 31 iulie: cinci decedaţi în împrejurări cel puţin suspecte, care s-au sinucis sau au fost ucişi, trei accidente soldate cu morţi şi răniţi grav, coduri galbene şi portocalii de caniculă ... leşinaţi pe străzi, "tulburaţi" pe şoselele patriei.
Cazurile care au ţinut primele pagini ale publicaţiilor locale au fost, de departe, acelea care au vizat moartea violentă a mai multor persoane din municipiu şi judeţ. Criminaliştii şi judiciariştii brăileni au avut şi încă mai au de lucru în cel puţin cinci dintre cazurile înregistrate în perioada analizată. Primul asemenea caz a fost acela de la Corbu Nou, când, pe 29 iulie, trupul neînsufleţit al electricianului auto Mirel T., 58 de ani, din Chercea, a fost găsit, la o răscruce de drumuri, în localitate. Bărbatul, care îşi construia o casă în Corbu Nou, a fost - cel mai probabil - ucis. El avea o lovitură la nivelul capului şi palmele pline de sânge, semn că a presat rana cu mâinile. Criminalul sau criminalii încă sunt de negăsit. "Se efectuează, în continuare, cercetări în acest caz", ne-a declarat magistrat Fănel Mihalcea, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

S-a sinucis fiindcă i-a plecat soţia de acasă

Şi vineri, judiciariştii brăileni lucrau la elucidarea acestui caz. S-a format un cerc de suspecţi, pe fondul declaraţiilor localnicilor care le-au relatat anchetatorilor că bărbatul s-ar fi certat cu doi tineri la barul din localitate, unde se dusese să-şi cumpere ţigări. "Nea Mirel" este condus pe ultimul drum în acest weekend. Soţia sa a venit din Italia la o zi după aflarea teribilei veşti.
Un alt caz de moarte violentă a fost acela al lui Constantin M., 57 de ani, de pe Buzăului, care, într-o seară caniculară a săptămânii la care facem referire, s-a aruncat de la etajul patru şi a murit. N-a lăsat niciun bilet, iar mai înainte n-a avut nicio discuţie contradictorie care să fi condus la supoziţia că putea să comită acest gest.
"Avea însă antecedente în acest sens, a mai avut nişte tentative şi era labil emoţional", ne-au spus surse din interiorul anchetei. Şi în acest caz s-a întocmit un dosar de cercetare penală.
Un caz care a uimit suflarea din Cazasu a fost acela al lui Adrian O., de 40 de ani, care, pe 28 iulie, a fost găsit spânzurat de un copac în curtea casei sale din localitate. "S-a spânzurat fiindcă a plecat nevasta de acasă şi a luat şi copiii cu ea", ne-au spus surse din anchetă. "Nu prezintă alte urme de violenţă decât acelea produse prin spânzurare", a adăugat şi dr. Gina Ilie, şef Serviciu Medicină Legală Brăila. Potrivit Poliţiei, cazul a fost înregistrat la 112, seara, la 21.45. "Un vecin a sunat la numărul unic de urgenţă şi a anunţat că l-a găsit pe bărbat spânzurat într-un copac din curte", ne-a declarat agent şef adjunct Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Primul mort "din cauză neprecizată"

Pe 27 iulie, la ora 17.50, un localnic din Chercea a anunţat că vecinul său, Bănică R., 71 de ani, de pe Strada Comuna din Paris, este mort în casă. Omul fusese căutat încă de pe 19 iulie, dar nu fusese găsit. De Sf. Ilie, o altă vecină îl căutase să-i dea ceva de pomană, dar cum el n-a răspuns, femeia i-a lăsat sacoşa cu mâncare agăţată în gard. Pe 27, semn că omul era mort de multă vreme, poliţiştii au găsit punga cu mâncare în acelaşi loc, în parul porţii. Cazul din Chercea este unul dintre puţinele din istoria medicinei legale de la noi în care nu se poate preciza cauza morţii.
"E o chestie patologică, cred că de boli, pentru că era deshidratat, mumificat. Nu am mai putut să descopăr mare lucru. Am dat cauză neprecizată, oricum nu prezenta leziuni traumatice", ne-a declarat dr. Gina Ilie, şef Serviciu Medicină Legală Brăila. În acelaşi caz, poliţiştii au deschis o anchetă: "S-a întocmit un dosar de cercetare penală şi se aşteaptă coroborarea tuturor probelor", a adăugat agent şef adjunct Camelia Bucur.
Un alt caz care a şocat este acela în care octogenarul Ştefan C., 87 de ani, a fost găsit în curtea casei sale din Jirlău, hărtănit de câinii din ogradă. Alarma a fost dată pe 29 iulie, chiar de fiul victimei, un bărbat de 61 de ani, cu afecţiuni psihice, pe declaraţiile căruia nu s-a putut pune prea mare bază. Primarul din Jirlău, însă, Rică Ţuţulan, cel care a şi fost acolo imediat după descoperirea făcută de fiul victimei, ne-a relatat cu lux de amănunte scenele de groază din curtea familiei respective: "Nea Fane era muşcat de cap, de mâini, corp ... Avea trei câini, unul mai mare, ăla era şi mai rău, şi doi mai mici. (...) Câinii au fost legaţi în curtea medicului veterinar, care-i supraveghează timp de două săptămâni". Medicul legist Gina Ilie a confirmat faptul că "Nea Fane" de la Jirlău a murit din cauza multiplelor muşcături ale câinilor. Şi-n acest caz s-a întocmit un dosar de cercetare penală, potrivit poliţiştilor. Fiica victimei a fost chemată de la Galaţi să-şi înmormânteze tatăl şi să ia o decizie în privinţa fratelui de 61 de ani, care este labil psihic şi nu poate rămâne singur în casa părintească din Jirlău. "Nea Fane" era văduv de mulţi ani, dar se gospodărise destul de bine în Jirlău. Bruma de avere strânsă o păzea cu cei trei câini care, curios, acum i-au adus sfârşitul.

 
Categorie articol: 

Comentarii