Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autovehiculele de transport persoane sau mărfuri, trase pe dreapta de poliţişti

• acţiunea de control se va desfăşura până duminică • controalele vizează respectarea vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă, respectarea timpului de odihnă şi documentele şoferilor şi ale autovehiculelor

 

Autobuzele, microbuzele, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi trase pe dreapta, pentru control, de către poliţiştii rutieri. Această acţiune se desfăşoară până duminică, în toate statele membre ale Uniunii Europene, acţiune ce poartă numele de “Truck&Bus”. Scopul este acela de a preveni accidentele rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii acestor autovehicule, potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. Direcţia Rutieră a Poliţiei Române este cea care coordonează, la nivel naţional, acţiunea “Truck&Bus”.

„Acţiunea se va desfăşura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). În cele 7 zile, controalele poliţiştilor vor avea în vedere respectarea, de către şoferii profesionişti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Brăila.

În ceea ce-i priveşte pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Ieri, mai multe echipaje de poliţie au putut fi observate pe arterele principale din municipiu, în timp ce opreau în trafic, pentru aceste controale, autobuzele de transport persoane.
Categorie articol: 

Comentarii