Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul tragediei de la Ciocârlia rămâne în arest la domiciliu

luna trecută, instanţa a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi a dispus prelungirea măsurii arestării a inculpatului Negrei Georgian • şoferul care i-a adus moartea taximetristului din Movila Miresii, în staţia de autobuz de la Ciocârlia, nu are voie să părăsească domiciliul din Gropeni

 

Şoferul din Gropeni, care l-a izbit în plin cu maşina pe un taximetrist aflat în staţia de autobuz de la Ciocârlia, mai stă o lună în arest la domiciliu. La jumătatea lunii septembrie, magistraţii Judecătoriei Brăila au admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi au dispus prelungirea măsurii arestării a inculpatului Negrei Georgian. În iunie, şoferul a fost reţinut şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă propunerea procurorilor a fost respinsă şi s-a dispus măsura controlului judiciar. Procurorul de caz a formulat contestaţie, iar la sfârşitul lunii iunie, faţă de inculpatul Negrei Georgian s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. Ulterior, măsura preventivă a fost prelungită. Inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în localitatea Gropeni, fără permisiunea organului de urmărire penală, după cum au decis judecătorii.

Reamintim că tragedia a avut loc în noaptea de luni spre marţi (17/18 iunie), tânărul taximetrist fiind izbit în plin de un autoturism “Alfa Romeo” chiar în staţia de autobuz, în timp ce mergea să îşi cumpere ceva de la un chioşc. Şoferul vinovat, Negrei Georgian, nu a mai putut stăpâni volanul şi a intrat într-un stâlp pe care l-a îndoit, apoi l-a trântit la pământ pe taximetrist şi l-a lăsat într-o baltă de sânge. La data de 21 iunie, taximetristul aflat pe patul de spital în Galaţi a murit. Trupul neînsufleţit a fost ridicat de familie de la morgă şi dus acasă, în satul Movila Miresii, unde a fost înmormântat.

Mai mulţi taximetrişti au pornit un protest online şi au cerut arestarea preventivă a celui care a luat viaţa colegului de breaslă, însă instanţa nu l-a trimis în spatele gratiilor pe cel vinovat. Mai departe, procurorii sunt cei care vor decide soarta lui Negrei Georgian, în acest caz urmând, cel mai probabil, să se dispună trimiterea în judecată pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Deocamdată, pe site-ul instanţei nu apare înregistrat vreun dosar cu numele inculpatului.
Categorie articol: 

Comentarii