Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul jafului la agentia de voiaj "Valena Tour" SRL a fost trimis in judecata

Arestat preventiv pentru tilharie, Catalin Baciu, 23 de ani, recidivist, autorul unei agresiuni petrecute luna trecuta la o agentie de voiaj situata "in buricul tirgului", a fost dat pe mina judecatorilor. Baciu e secondat in instanta de amicul sau Leonard Gabriel Sirbu, acuzat de complicitate la furt calificat.
Potrivit dosarului de urmarire penala, in dupa-amiaza zilei de 27 iulie 2008, Catalin Baciu si Leonard Sirbu au intrat in agentia de voiaj "Valena Tour" de pe Calea Calarasilor, dupa un scenariu prestabilit, cu ginduri nu tocmai cinstite. Vazind ca in agentie nu e decit operatoarea Nicoleta V., cei doi au inceput sa se intereseze de pretul unui bilet de avion catre Amsterdam (Olanda) si catre Spania. De fapt, cei doi incercau sa-i distraga atentia tinerei. Asa se face ca Baciu, care vazuse sub birou poseta vicimei, a reusit sa o deschida si sa ia 200 de euro, in timp ce complicele lui o tinea de vorba. La scurt timp, Nicoleta a vazut poseta deschisa si, verificind, a constatat lipsa banilor. Ea le-a cerut celor doi banii inapoi, ba chiar a si incercat sa-l prinda pe recidivist de tricou, insa respectivul a imbrincit-o cu brutalitate. Dupa ce a doborit-o pe tinara, tilharul si complicele lui au fugit mincind pamintul.
Dupa jaf, angajata agentiei a luat legatura cu patronul Emil D. si cu prietenul ei, Ionut. Acestia s-au deplasat in P-ta Concordia, unde l-au gasit pe unul zis "Babulea", care corespundea descrierii tilharului. "Babulea" si-a dat seama ca e vorba de Baciu, intrucit il cunostea si, in plus, acesta se laudase deunazi: "Am pus-o de bani". Respectivul l-a sunat pe recidivist si i-a propus sa se intilneasca pe bulevard. La intilnire, insa, s-au prezentat patronul si prietenul fetei jefuite, care au reusit sa puna mina pe autorul infractiunii. Culmea, Baciu a avut tupeul sa-l roage pe patron sa nu anunte politia, ca va restitui banii, dindu-i drept garantie 280 de lei si un telefon mobil. Atunci, Emil D. a sesizat Politia la 112 si l-a incredintat pe puscarias unor cunoscuti, ca sa-l supravegheze pina vin oamenii legii. In timp ce se afla in masina, cu cei care-l supravegheau, Catalin Baciu a devenit violent, apoi s-a taiat cu o lama la git si la antebrat. Speriati, acestia l-au lasat sa plece. In apropierea pietei, infractorul s-a intilnit cu un echipaj de politie si le-a spus agentilor ca a fost victima unei agresiuni. Acestia, impresionati, l-au trimis la spital, pentru a fi ingrijit. Abia dupa ce patronul agentiei de voiaj le-a spus politistilor despre ce este vorba, recidivistul a fost dus la sediu, pentru cercetari. A doua zi, el a fost arestat preventiv. Complicele tilharului a fost retinut 24 de ore, apoi a fost eliberat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii