Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul accidentului din «Staţia morţii» vrea o pedeapsă mai blândă

după ce Judecătoria Brăila l-a condamnat pe Marius Negoiţă la 5 ani închisoare pentru ucidere din culpă, inculpatul a formulat apel împotriva măsurii • la fel au procedat şi familiile celor cinci decedaţi, care vor pedeapsă mai aspră pentru autorul carnagiului de pe Râmnicu Sărat • dosarul va ajunge la Curtea de Apel Galaţi, unde se va da sentinţa finală

 

Marius Negoiţă, agentul de pază de 26 de ani, cel care a provocat cel mai grav accident rutier din ultimii ani, chiar în municipiu, a formulat apel împotriva sentinţei primei instanţe. În data de 28 noiembrie, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Brăila la o pedeapsă de 5 ani închisoare, pentru ucidere din culpă. Negoiţă speră să aibă câştig de cauză la Curtea de Apel Galaţi, unde se va judeca dosarul în urma contestaţiei formulate. În cauză au formulat apel şi familiile persoanelor decedate în urma teribilului accident, care cer o condamnare mult mai aspră pentru cel care le-a ucis rudele. Deocamdată, cauza  nu a fost înregistrată pe rolul instanţei superioare, însă, cel mai probabil anul viitor, la CA Galaţi se va da sentinţa finală.

Dosarul lui Marius Negoiţă a ajuns la Judecătoria Brăila, la data de 30 mai 2016,

 după ce s-a dispus trimiterea în judecată pentru ucidere din culpă. Procurorii l-au acuzat pe Negoiţă că a pătruns pe contrasens şi a ucis 5 persoane, spulberându-le cu 115 km/h. Şoferul din “Staţia morţii” şi-a tot schimbat declaraţiile, încercând să-şi creeze un alibi, însă procurorii nu prea l-au crezut.

Astfel, în dimineaţa zilei de 4 aprilie 2016, şoferul teribilist  a spulberat, cu o viteză mult prea mare, staţia de autobuz de pe şoseaua Râmnicu Sărat. În acea zi cruntă, brăilenii din schimbul de noapte se îndreptau către casă, în vreme ce alţii mergeau la serviciu. În jurul orei 6.40, Marius Negoiţă, agent de pază la SC “My Security” SRL, conducea autoturismul “Renault Megane” B-35-MSR pe şoseaua Râmnicu Sărat, venind dinspre B-dul Dorobanţilor, către Comuna din Paris. Pentru a evita coliziunea cu un alt autoturism, cel aflat la volan  a virat brusc stânga, a părăsit partea carosabilă, a urcat pe platoul din dreptul staţiei de transport în comun şi a intrat cu partea frontală într-un grup de 5 persoane. Patru dintre acestea au fost practic proiectate în peretele imobilului de pe traiectoria de deplasare, impactul cauzând decesul acestora. Pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs accidentul rutier, s-a dispus efectuarea unei constatări criminalistice. Procurorul a arătat că, în primă fază,  viteza de deplasare a autoturismului a fost de 80-85 km/h, ajungând la intrarea în staţia de călători la o viteză aproximativă de 115 km/h, creştere de viteză ce s-a produs cu circa 70 de metri înainte de impact.

Din păcate, nimeni nu le-a mai putut readuce la viaţă pe victime: Nicoleta Pîrlog, 41 de ani, (angajată la o fabrică de încălţăminte de pe Rm. Sărat), Mirela Iosub, 41 de ani, (gestionar la un magazin alimentar) Nicoleta şi Florin Oprea (vânzătoare la raionul de peşte din Piaţa Mare şi muncitor la Uzina de Apă), de 37, respectiv 40 de ani, şi Anişoara Toader, 52 de ani, operator la o firmă de valori. Pe 21 aprilie, Tribunalul Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului, asta după ce prima instanţă l-a trimis în arest la domiciliu, iar procurorii au formulat contestaţie, care a fost admisă.
Categorie articol: 

Comentarii