Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile de la Chisinau nu au transmis MAE date privind persoanele suspectate de mita

Ministrul roman de Externe, Adrian Cioroianu, a negat, ieri, ca ar fi primit din partea autoritatilor din Republica Moldova date despre diplomatii romani de la Consulatul din Chisinau suspectati ca au luat mita pentru eliberarea vizelor.
"Noi nu dorim politizarea acestei probleme si nici transformarea intr-un obstacol in calea dialogului firesc dintre Bucuresti si Chisinau", a declarat Cioroianu pentru MEDIAFAX.
El a adaugat ca MAE a cerut autoritatilor din statul vecin detalii concrete referitoare la persoanele respective.
"Din pacate, aceste precizari nu au venit nici pana in prezent. In schimb, oficialii moldoveni ne-au transmis o solictare in sensul de a le da numele unora dintre cei care au obtinut viza", a precizat ministrul roman de Externe.
El a anuntat ca MAE, in colaborare cu alte institutii ale statului roman, a pornit deja propria ancheta asupra acestui caz, iar rezultatele vor fi oferite opiniei publice in momentul definitivarii cercetarilor.
"Consideram ca deschiderea in Republica Moldova a doua consulate care sa se ocupe exclusiv de eliberarea de vize ar fi in folosul cetatenilor acestui stat", a conchis Cioroianu.
Ministerul moldovean de Externe a afirmat, luni, ca a informat partea romana,inca din 26 iunie, despre suspiciunile ca diplomati romani de la Consulatul din Chisinau iau mita pentru eliberarea vizelor.
Comunicatul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la Chisinau sustine ca, in data de 26 iunie 2007, ministrul moldovean de Externe, Andrei Stratan, i-a expediat omologului sau roman, Adrian Cioroianu, o scrisoare "in care au fost detaliat semnalate incalcarile (...) Acordului privind calatoriile reciproce ale cetatenilor, comise de catre ofiterii consulari ai sectiei consulare a Ambasadei Romaniei la Chisinau".
Categorie articol: 

Comentarii