Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile americane testeaza un scaner care citeste gindurile persoanelor

Departamentul american de Securitate Interna testeaza un scaner care poate citi gindurile persoanei examinate, identificindu-i astfel pe cei care intentioneaza sa urce la bordul avioanelor de pasageri cu intentii rele, relateaza Fox News.
Noul sistem, denumit Malintent, depisteaza persoana, si nu dispozitivul, care urmeaza sa provoace pagube si teroare la bordul unui avion. Dispozitivul, dezvoltat de directoratul pentru Stiinta si Tehnologie din cadrul Departamentului de Securitate Interna, examineaza corpul unei persoane in cautarea unor indicii nonverbale care ar putea dezvalui eventualele intentii malefice ale acesteia.
Sistemul dispune de o serie de senzori care analizeaza temperatura corpului, pulsul si respiratia in cautarea unor indicii care nu pot fi identificati cu ochiul liber si care pot alerta autoritatile. Sistemul nu functioneaza ca un poligraf, adica persoana scanata nu trebuie imobilizata si conectata la diferiti senzori, ci ca un sistem de scanare cu raze X.
Departamentul de Securitate Interna a testat dispozitivul, saptamina trecuta, la un centru din Maryland, pe un esantion de 144 de persoane care fusesera informate ca vor vizita o expozitie de tehnologie.
Malintent poate chiar face diferenta intre un pasager grabit si agitat si un terorist si intre o persoana care transpira de obicei mult si una care o face din diferite alte motive suspecte.
Proiectantul dispozitivului a declarat ca persoanele care vor fi scanate nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta problemelor de intimitate deoarece autoritatile nu stocheaza informatiile parvenite in urma examinarii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii