Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatea de Sanatate Publica are nevoie de un spatiu adecvat

De un an de zile, conducerea Autoritatii de Sanatate Publica a inaintat Consiliului Judetean o cerere prin care solicita mutarea institutiei in incinta Spitalului de Obstetrica - Ginecologie, in pavilionul nefolosit de unitatea spitaliceasca. Intre timp, institutia functioneaza in continuare in locatii distincte, improprii pentru activitatea desfasurata: sediul Autoritatii de Sanatate Publica este pe strada Radu S. Campiniu, Inspectia Sanitara de Stat - pe strada Gradinii Publice, iar Arhiva si Audit-ul institutiei se afla la Centrul de Transfuzie Sanguina. In plus, nici una dintre locatii nu dispune de o sala de sedinte sau de un spatiu corespunzator pentru desfasurarea concursurilor pentru ocuparea diverselor posturi in sistemul sanitar brailean.
"Pe strada Campiniu, sediul unitatii este impropriu, ne-au avertizat si Pompierii de acest lucru, iar pe strada Gradinii Publice, Inspectia Sanitara de Stat functioneaza intr-o locatie inchiriata, care nu are nici macar grup sanitar pentru salariati. Inca din 2005 eu am facut cerere pentru mutarea in pavilionul nefolosit al Spitalului de Obstetrica - Ginecologie, singurul spatiu care poate fi utilizat ca sediu al institutiei", ne-a informat dr. Lucica Scutaru, directorul general al Autoritatii de Sanatate Publica.
Potrivit sursei citate, in spatiul respectiv de la maternitate pot fi mutate toate compartimentele institutiei pe care o conduce, astfel incit toata activitatea Autoritatii de Sanatate Publica sa se desfasoare intr-un singur loc, fara a afecta unitatea spitaliceasca.
"Acolo nu putea fi mutata nici sectia de boli infectioase, nici alta sectie de spital, pentru ca sint copii. Autoritatea de Sanatate Publica va avea intrare separata in pavilion si nu vor fi microbi. In plus, Spitalul de Obstetrica-Ginecologie este foarte mare, costul utilitatilor este foarte mare, iar noi putem prelua aceste costuri, decit sa platim chirie pentru niste spatii improprii", apreciaza dr. Lucica Scutaru.
Pina la sfirsitul acestei luni, pavilionul Maternitatii care a ramas nefolosit datorita numarului redus de nasteri din ultimii ani este utilizat ca supapa pentru spatiile spitalului in care s-au facut lucrari de renovare si igienizare.
La finalizarea lucrarilor, Spitalul de Obstetrica-Ginecologie poate imparti cu Autoritatea de Sanatate Publica atit spatiul, cit si costurile foarte mari pentru intretinerea cladirii, daca va primi unda verde de la Consiliul Judetean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii