Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorii unui incendiu, trimisi in judecata

Doi barbati din Braila au fost trimisi in judecata pentru savirsirea infractiunii de distrugere, dupa ce au incendiat grajdul unui imobil de pe strada Ghe. M. Murgoci, apartinind lui Ion G. Fapta s-a produs in noiembrie 2005, cind Radu Bogdan si Daniel Padurariu, care locuiau pe strada mentionata, au decis sa se razbune pe proprietarul imobilului pentru ca acesta le oprise alimentarea cu energie electrica, prin taierea cablului ce pleca din panoul sau, ca urmare a neplatii contravalorii acesteia.
Incendiul a izbucnit la ora 20.00, primele materiale care s-au aprins fiind paiele de griu aflate in podul grajdului dupa care au ars si 40 de metri patrati de cherestea. In urma cercetarilor efectuate la fata locului, pompierii au constatat ca focul s-a aprins ori din neglijenta vreunei persoane care locuia acolo, ori cineva a dat foc intentionat. Partea vatamata a declarat ca banuieste ca autorii incendiului sint mai multe familii de romi ce locuiesc in vecinatate. Barbatul a povestit ca in acea zi, Daniel Padurariu si Radu Bogdan au venit la el reprosindu-i ca le-a taiat curentul, dupa care l-au amenintat ca va avea probleme daca nu remediaza situatia pina a doua zi dimineata. La incident au fost martori chiriasii din imobilul respectiv precum si niste vecini. Ion G. a mai spus ca, mai tirziu, invinuitii au fost vazuti de fiica unui vecin, chiar in momentul in care au aruncat in podul grajdului chibrituri aprinse. Martora de numai 8 ani l-a anuntat pe tatal sau despre cele intimplate, iar acesta a alarmat vecinii. Daniel Padurariu si Radu Bogdan au fost audiati, dar nu au recunoscut savirsirea faptei, motivind ca in ziua cind s-a produs incendiul ei nu s-au aflat in apropierea locuintei partii vatamate. Dupa ce au povestit pe unde erau in momentul producerii incendiului, invinuitii au fost testati cu tehnica poligraf, in urma caruia s-a detectat comportamentul simulat al acestora.
Astfel s-a dovedit ca cei doi sint autorii faptei care intruneste elementele constitutive ale infractiunii de distrugere.
Categorie articol: 

Comentarii