Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorii măcelului din Club “Acapulco” mai stau o lună la arest

• cei trimişi în spatele gratiilor, încă din luna octombrie, sunt Costică Gălăţeanu, Marian Cristian Neacşu şi Robert Şerban • acum, judecătorii au dispus prelungirea măsurii • în noaptea de 8 octombrie, aceştia au năvălit în clubul de pe Faleza Dunării, după ce au spart geamul cu toporul, apoi au lovit clienţii cu săbii şi cuţite

 

Indivizii care au băgat groaza în petrecăreţii din “Acapulco Summer Club” de pe Faleză, atacându-i cu săbii şi topoare, în noaptea de 8 octombrie, nu prea au şanse să fie lăsaţi în libertate. Chiar dacă s-a vorbit despre un grup format din 8-10 persoane, anchetatorii au stabilit vinovăţia a trei persoane, cel puţin până acum, aceştia fiind arestaţi preventiv, la scurt timp de la atacul sângeros. Este vorba despre Costică Gălăţeanu (47 de ani), Marian Cristian Neacşu (23 de ani) şi Robert Şerban (26 de ani), faţă de care s-a dispus, acum două zile, prelungirea măsurii de arest. Admite propunerea formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Dispune prelungirea arestării preventive a inculpaţilor: Neacşu Marian-Cristian, Gălăţeanu Costică şi Şerban Robert, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.11.2016 şi până la data de 18.12.2016, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este soluţia dată de judecătorii Tribunalului Brăila, la data de 15 noiembrie.

Toţi arestaţii sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de tentativă la omor, port şi folosire de obiecte periculoase, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Potrivit procurorului, în seara de 8 octombrie, în jurul orei 22.30, inculpaţii Costică Gălăţeanu, înarmat cu o sabie, şi Marian Neacşu, înarmat cu un topor, împreună cu alte aproximativ 8-10 persoane, toate înarmate cu arme albe (săbii şi cuţite), au pătruns prin distrugerea uşii de acces în localul “Acapulco”. Folosind armele, aceştia au lovit persoanele vătămate Georgian I., Marian Mădălin I. şi Marian V., acestuia din urmă provocându-i un traumatism cranio-cerebral cu plăgi contuze şi plăgi tăiate şi fracturi ale calotei craniene, precum şi pe braţe şi picioare (leziuni de apărare), ce necesită îngrijiri medicale pentru vindecare pe o perioadă de de 25-30 zile. Oamenii din club au fost determinaţi să se refugieze în dependinţe ori să părăsească localul în fugă.

După ce au fost depistaţi, inculpaţii au dat declaraţii necorespunzătoare realităţii, ei negând participarea la comiterea faptelor violente. Cei trei mai au pe listă şi alte infracţiuni comise anterior.

Cel care a avut cel mai mult de suferit, în urma atacului, este Marian Vlad, de 23 de ani, nepotul unuia dintre pretendenţii la fotoliul de primar al Brăilei, la alegerile din 2008, fost boxer de performanţă, Ionel Vlad. De pe patul de spital, tânărul ne-a povestit că a fost lovit cu putere şi a ridicat mâinile pentru a se putea apăra, mai ales că loviturile se îndreptau către zona capului. M-au lovit la cap, la picioare, la mâini … îmi atârna carnea … Osul - la picior mi-a dat, la genunchi, - mi l-a fracturat. Nu ştiu ce au avut cu mine. Ei erau vreo 8, s-au luat de toată lumea, nu ştiu care au fost motivele” ,a spus Marian Vlad.  

Despre atmosfera terifiantă din locul de distracţie ne-a povestit şi administratora clubului, care nu ştia cum să îi ascundă pe oameni pentru a-i feri de lovituri. Oricum, până acum nu au mai fost reţinute alte persoane implicate în scandalul monstru. Nici motivul din cauza căruia a izbucnit totul nu se ştie cu exactitate.
Categorie articol: 

Comentarii