Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autodenunţ: de azi înainte fac blatul pe autobuzele şi tramvaiele Braicar!

Motivul pentru care de astăzi am decis să devin blatist ţine de decizia pe care au luat-o rătăciţii ăia din Consiliul Local Municipal Brăila, pe care mă gândesc deja să o contest la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, căci este clar că are un pronunţat caracter discriminatoriu. După cum deja ştiţi, pensionarii din Brăila care au pensii cuprinse între 600 şi 1.000 de lei beneficiază de gratuitate pe transportul public în comun, conform unei hotărâri adoptate de CLM. Cei care au pensii mai mari de 1.000 de lei pot obţine abonamente la preţ redus, de numai 25 de lei lunar.
Nu am nimic cu pensionarii din Brăila, să fie sănătoşi 100 de ani de-acum încolo. Problema este că şi eu am salariu sub 1.000 de lei, dar uite că nu beneficiez de gratuitate. Cum ar veni, şi eu sunt un caz social, dar nu mă bagă nici dracu în seamă. Dimpotrivă, mă jupoaie de taxe şi impozite locale, căci să nu credeţi că scap de mâna lungă a Fiscului.
Or eu nu suport ideea să plătesc lunar din buzunar, pentru ca mii de pensionari din Brăila să se înghesuie să îşi scoată abonamente moca de la Braicar (cum s-a întâmplat joi, 1 septembrie), după care să continue îmbulzeala în autobuze şi tramvaie. Adică eu plătesc pentru ca alţii să poată călători gratis (deşi poate că au venituri/pensii mai mari decât mine), ba pe deasupra să mai ocupe şi un loc în autobuz, pe care aş fi putut sta eu sau alt brăilean venit rupt de oboseală de la muncă.
Prin urmare, ca să nu o mai lungesc mult, am luat înţeleapta decizie de a-mi acorda de unul singur gratuitate pe autobuzele şi tramvaiele Braicar, după modelul aplicat în cazul pensionarilor. Şi pot să mă amendeze pe mine controlorii Braicar până nu mai pot, căci o să mă doară nicăieri. Nu voi plăti absolut nicio amendă, ci îi voi da în judecată, până voi câştiga. Sper să îmi vină în timp util răspunsul de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, care nu îmi poate fi decât favorabil, ca să îmi bat un pic joc de CLM şi Braicar.
Categorie articol: 

Comentarii