Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autobuz cu geamul spart, pe linia 5

* este vorba de autobuzul Volvo cu numărul de înmatriculare BR-09-VLV, atacat cu pietre anul trecut, al cărui geam spart nu a putut fi înlocuit pentru că Braicar nu găsește unul la fel * distrugerile se țin lanț: în luna ianuarie a.c., șapte adolescenți au tăiat cu cuțitele tapițeriile de la două tramvaie, în cartierul Brăilița

 

Autobuze, tramvaie și stații de autobuz vandalizate de indivizi certați cu legea. Fie că este vorba de tapițerii făcute franjuri cu cuțitele (cândva, portul de armă albă era infracțiune!) cum s-a întâmplat în luna ianuarie a.c., de mobilier stradal distrus sau de geamuri/parbrize sparte, compania de transport public de călători este nevoită să repare stricăciunile, iar făptuitorii rămân de multe ori nepedepsiți.

Este și cazul autobuzului marca Volvo cu numărul de înmatriculare BR-09-VLV, aparținând SC Braicar SA Brăila, care circulă pe linia 5, în cartierul Nedelcu P. Chercea, și care are un geam din dreapta spate spart, după ce câțiva indivizi au aruncat cu pietre. Potrivit directorului SC Braicar SA, ing. Cristian Domnițeanu, autobuzul, care a fost achiziționat în urmă cu câțiva ani, "la mâna a doua", circulă încă de anul trecut cu geamul spart pentru simplul motiv că nu a putut fi înlocuit. "Geamul spart este unul de tip «termopan» și nu a putut fi înlocuit până la această dată, pentru că nu am găsit unul identic", a spus ing. Domnițeanu.

În luna ianuarie 2021, consemnam alte acte de vandalism produse în mijloacele de transport în comun și în noile stații de autobuz, de data aceasta nu în cartierul Chercea, ci în partea de nord a orașului, mai precis în zona cartierelor Vidin - Brăilița - Progresul.

"În ziua de duminică, 10 ianuarie, după ora 15.00, mai mulți indivizi necunoscuți - din spusele unuia dintre vatmani ar fi vorba de șapte adolescenți de 15-16 ani - au vandalizat două tramvaie aflate pe traseu în zona cartierului Brăilița, imediat după pod. Aceștia au tăiat cu cuțitele tapițeriile de la nouă scaune, șase de la un tramvai și trei de la altul, distrugându-le. Am sesizat, deja, poliția care a demarat cercetări. Astfel de fapte reprobabile nu sunt reprezentative pentru brăileni. Ne străduim să le asigurăm călătorilor condiții optime de transport, în timp ce alții preferă să vandalizeze tramvaiele și autobuzele", declara, la acea dată, ing. Cristian Domnițeanu.

Cele două tramvaie vandalizate au fost trase pe dreapta și duse la depou, fiind necesară înlocuirea tapițeriilor de la cele nouă scaune distruse, pe cheltuiala companiei. Un caz similar s-a petrecut în luna decembrie a anului trecut, când a fost tăiată, în mod identic, tapițeria de la un alt tramvai care tocmai ce fusese recondiționat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii