Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aurel Simionescu, printre cei mai bine plătiţi primari din ţară

Conform unei analize făcute de cei de la econtext.ro, Aurel Simionescu, edilul-şef al Brăilei, se numără printre cei mai bine plătiţi primari din România.  Mai exact, în topul econtext.ro, Simionescu se situează pe poziţia a IV-a, cu un salariu lunar de 5.550 lei, devansându-l, la acest capitol, chiar şi pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cărui retribuţie atinge suma de 5.302 lei.
Primele trei locuri sunt ocupate de Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului (8.422 lei/lună), Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei (8.161lei/lună) şi de Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş (7.472 lei/lună). La polul opus, îi întâlnim pe primarul de Giurgiu, Lucian Iliescu - 2.981 lei/lună, primarul de Slatina, Bogdan Darius Valcov - 2.947 lei/lună şi, cu cea mai mică retribuţie lunară, pe Ion Stoica, primarul de Buftea - 2.818 lei/lună. Edilul-şef al Constanţei, Radu Mazăre, unul dintre cei mai cunoscuţi baroni locali din România, se situează abia la jumătatea clasamentului, cu un salariu lunar de 3.901 lei. "E un mister total faptul cum un primar dintr-un oraş mai mic poate să aibă un salariu mai mare comparativ cu un primar dintr-un municipiu mai extins, mai cuprinzător, cu populaţie mai numeroasă", comentează realizatorii analizei de pe saitul econtext.ro.
Primarul Aurel Simionescu consideră însă că analiza celor de la econtext.ro este uşor defectuoasă, deoarece în dreptul unor primari este trecut salariul net, în timp ce în cazul altor edili-şefi este menţionat salariul brut. "În cazul meu, apare salariul brut, dar cu unele inexactităţi, deoarece salariul meu brut atinge suma de 4.600 de lei. Nu ştiu cum au calculat cei de-acolo, deoarece eu am discutat cu ei şi le-am explicat exact care este salariul meu brut", ne-a declarat Simionescu.
Categorie articol: 

Comentarii