Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aura Vitan - Premiul I la faza nationala a Sesiunii de Comunicari Stiintifice ale Elevilor

In perioada 11 - 13 iulie, la Tulcea a avut loc faza nationala a Sesiunii de Comunicari Stiintifice ale Elevilor, la care a participat si Aura Vitan, absolventa a Colegiului "Murgoci". La sectiunea "Geografie umana", au fost prezentate 29 de lucrari, insa cea mai buna a fost considerata cea a Aurei Vitan. Lucrarea "Minoritatile etnice din municipiul Braila", de peste 50 de pagini, a obtinut peste 90 de puncte din 100 posibile si a ocupat prima pozitie in clasamentul realizat de juriu.
Concursul a constat in doua etape. In prima a fost evaluata lucrarea, iar in cea de-a doua, lucrarea a fost prezentata de autoare. "Practic, lucrarea ei este o continuare a celei realizate anul trecut cind a obtinut mentiune, un studiu de geografie sociala a orasului nostru. Prezentarea in power point a fost realizata foarte bine, cu multe imagini, grafice, analize prezentate sintetizat pentru fiecare etnie. Lucrarea sa a evidentiat doua lucruri foarte importante: Braila are foarte multe etnii si nu a avut niciodata probleme din punctul de vedere al intelegerii si integrarii acestor etnii. Lucrarea a fost considerata aproape o lucrare de licenta. Eleva a fost apreciata si pentru ca a putut sa raspunda la toate intrebarile juriului, fapt ce a demonstrat ca a lucrat efectiv, ca a mers in cartiere si a facut cercetare la fata locului. Au fost evidentiate lucruri foarte interesante in evolutia minoritatilor in zona Brailei", a precizat profesoara Steluta Dan, indrumatoarea elevei Aura Vitan. A fost apreciata si pasiunea cu care a lucrat eleva aceasta tema de cercetare, mai ales ca sesiunea a avut loc imediat dupa examenul de bacalaureat. Acum Aura Vitan a plecat la Cluj, sa se inscrie la Facultatea de Geografie, unde nu mai da examen, pentru ca acest concurs este asimilat in calendarul Ministerului Educatiei cu olimpiadele scolare.
Pentru anul viitor, profesoara Steluta Dan deja are stabilite anumite teme de cercetare, insa trebuie sa-i descopere intre elevii sai pe cei pasionati de geografie si de cercetare, pentru ca ei sa poata duce la capat proiectul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii