Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aur şi bronz pentru sportivii brăileni la "Special Olympics"

 

Trei medalii de aur, trei de bronz şi de două ori locul IV, acestea sunt rezultatele cu care s-au întors participanţii brăileni, tineri cu dizabilităţi reprezentând Organizaţia "Trebuie", de la Jocurile Naţionale Special Olympics. Acesta este cel mai mare eveniment sportiv din 2011 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale, organizat în luna iunie de Fundaţia Special Olympics din România. La eveniment au fost prezenţi 300 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale, copii şi tineri cu vârste cuprinse între 8 şi 46 de ani de la diverse asociaţii, organizaţii şi şcoli speciale din 24 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Aceştia au concurat la competiţii de atletism, bocce, înot şi gimnastică.
Deschiderea a avut loc la Arenele Romane şi s-a bucurat de patronajul lui Cristian Ţopescu. Flacăra speranţei a fost purtată de sportivi Special Olympics, alături de care au fost prezente personalităţi ale sportului românesc. Sportivii au fost antrenaţi la voie bună de formaţia Hi-Q, care a oferit un concert în calitate de vechi prieteni ai mişcării Special Olympics.
Organizaţia "Trebuie" filiala Brăila a fost prezentă la competiţie cu o echipă formată din patru tineri cu dizabilităţi şi doi însoţitori. Probele la care au concurat brăilenii au fost: atletism (alergare 50 m) şi înot (mers prin apă cu şi fără ajutor pe o distanţă de 10 m). Participanţii Pitrop Cristi, Scarlat Eleonora, Creţu Constantin Alexandru şi Petrov Paula s-au întors cu 3 medalii de aur, 3 de bronz şi de 2 ori locul IV. Astfel, medalii de aur au câştigat Cristi, la înot, şi Eleonora, la înot, respectiv atletism. Medalii de bronz au obţinut Alexandru la atletism şi înot şi Cristi la atletism. Locul IV a fost ocupat de Paula la ambele probe. "Sunt foarte fericită şi mândră de rezultatele acestor tineri. Am fost alături de ei timp de 3 zile, am trăit odată cu ei emoţiile competiţiei şi am fost plăcut impresionată de ambiţia şi seriozitatea cu care au tratat concursul. Lupta cu boala şi viaţa de zi cu zi a făcut din aceşti tineri nişte învingatori. Mă bucur că mai există oameni care le acordă o şansă, care-i iubesc şi-i ajută să trăiască aproape de normal", a declarat Aurelia Pitrop, mama lui Cristi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii