Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In august, jandarmii au dat amenzi de aproape 600 milioane lei

De la inceputul lunii august, jandarmii braileni au aplicat cetatenilor certati cu legea sanctiuni in valoare totala de 56.850 lei. Fortele de ordine au legitimat 904 persoane suspecte sau care tulburau linistea si ordinea publica si au constatat, in total, un numar de 39 de infractiuni cu 46 de autori.
"In perioada 1 - 22 august, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, in urma atributiilor ce ii revin, au executat misiuni de prevenire si combatere a faptelor infractionale si contraventionale prin actiuni punctuale in zonele aglomerate din municipiu, in zona institutiilor de invatamint preuniversitare cu ocazia desfasurarii Bacalaureatului, sesiunea august-septembrie, in zona cartierelor marginase si cu potential criminogen ridicat. Astfel, am constatat ca zi de zi, pe fondul nerespectarii normelor de convietuire sociala si a legilor in vigoare, exista in continuare persoane care comit infractiuni, incalca unele norme de convietuire si siguranta a cetateanului", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ), cpt. Iulian Timofei.
Pe linia asigurarii linistii si ordinii publice, efectivele IJJ au participat la asigurarea ordinii publice la 3 manifestari sportive (una la Campionatul judetean de raliuri tehnico-aplicative, etapa a V a, si doua misiuni de insotire a galeriilor de fotbal), 4 misiuni de insotire a transportului munitiei neexplodate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si paza zonei unde aceasta a fost distrusa. In timpul misiunilor au fost legitimate un numar de 87 de persoane din care doua au fost sanctionate contraventional, valoarea sanctiunilor fiind in valoare de 150 lei RON. Jandarmii au stat de veghe si la manifestarile cultural-artistice desfasurate pe raza municipiului si judetului, cum ar fi Concursul International de muzica populara "Cintecul de dragoste de-a lungul Dunarii", spectacolele organizate de Primarie de "Zilele Brailei", activitati cultural artistice dedicate Zilei Marinei Romane si Zilei comunelor Ciocile, Dudesti si Mircea Voda. Potrivit purtatorului de cuvint al IJJ, in cadrul misiunilor efectuate la evenimentele sportive si cultural-artistice, jandarmii au fost sprijiniti cu efective din cadrul Politiei Comunitare, insa nu au fost probleme de natura sa se intervina pentru restabilirea ordinii publice.
Categorie articol: 

Comentarii