Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au sosit primele doze de vaccin antigripal la Brăila!

deocamdată Ministerul Sănătăţii a distribuit prima tranşă de vaccin antigripal destinată pentru imunizarea personalului medico-sanitar din spitalele brăilene

 

Sezonul  de supraveghere a infecţiilor respiratorii, pneumonii şi gripe a început cu dreptul la Brăila. Astfel, Ministerul Sănătăţii a distribuit deja o primă tranşă de vaccin antigripal de 1.100 de doze destinate personalului medico-sanitar din spitalele brăilene. Dintr-un necesar de 40.000 de doze solicitate de către Direcţia de Sănătate Publică Brăila, aici au fost alocate un număr de  33.360 de doze, acestea urmând a fi distribuite în alte două tranşe, respectiv, 11.120 doze la următoarea aprovizionare şi o ultimă tranşă de 10.010 doze. Când vor sosi acestea rămâne de văzut, cert este că, deocamdată, la Brăila nu a fost raportat niciun caz de gripă. “S-a distribuit de către Ministerul Sănătăţii o primă tranşă de 1110 doze de vaccin gripal, cu adresabilitate personalul medico-sanitar din unităţile sanitare cu paturi din judeţul Brăila. Vaccinul a fost distribuit medicilor de familii nominalizaţi să se ocupe de vaccinarea acestei categorii de personal .Vaccinarea este în curs de desfăşurare”, potrivit Compartimentului de Relaţii Publice al DSP Brăila.

Amintim că, anul trecut numărul brăilenilor care s-au vaccinat antigripal a crescut semnificativ, ajungând la 30.000, faţă de 20.000 cât era media anuală obişnuită. Asta pentru că în sezonul trecut, ţara noastră s-a confruntat cu o epidemie de gripă, la nivel naţional virusul provocând peste 100 de decese.
Categorie articol: 

Comentarii