Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au sărit să-i bată pe poliţiştii locali care i-au prins aruncând gunoaie în stradă

• doi soţi domiciliaţi pe strada Ion Luca Caragiale s-au comportat agresiv, refuzând să se legitimeze, motiv pentru care au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 3.450 lei

 

Pentru unii brăileni, nesimţirea de a-şi arunca gunoaiele menajere pe domeniul public vine mână în mână cu un tupeism agresiv. Aşa s-a comportat la începutul acestei săptămâni o familie din municipiu, care, după ce a fost surprinsă făcând mizerie pe domeniul public, s-a pus cu un potop de înjurături şi chiar a încercat să-i bată pe poliţiştii locali. Astfel, luni, 18 decembrie, o patrulă din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Locale Brăila a depistat, în jurul orei 6.50, pe strada Ion Luca Caragiale din plin centrul municipiului, o femeie în vârstă de 58 de ani care arunca gunoi pe domeniul public, la câţiva metri de poarta propriului imobil. După cum se precizează într-un comunicat de presă, poliţiştii locali s-au legitimat şi i-au solicitat persoanei în cauză să prezinte documente pentru stabilirea identităţii, însă aceasta a refuzat. Mai mult decât atât, soţul femeii a devenit agresiv cu poliţiştii locali, împingându-i şi adresându-le injurii.

“Pentru acest lucru, bărbatul în vârstă de 64 de ani a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991. În ceea ce o priveşte pe femeie, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 200 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuzul de a da date privind stabilirea identităţii şi cu suma de 250 de lei conform prevederilor HCLM nr. 5/2003, pentru aruncarea de gunoi menajer pe domeniul public”, ne-au informat poliţiştii locali.

Tot luni, poliţiştii locali au surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 50 de ani care arunca un sac de gunoi pe Calea Galaţi. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 300 de lei, conform prevederilor HCLM nr. 5/2003. “Precizăm că, în ultima săptămână, Poliţia Locală Brăila a aplicat sancţiuni contraventionale în valoare totală de 7.000 lei pe linia menţinerii curăţeniei în municipiul Brăila”, ne-a informat conducerea instituţiei.




Categorie articol: 

Comentarii