Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au pagubit CFR-ul cu 66 de milioane

Ionel Cotonschi, 47 de ani, din satul Lacu Sarat, si Leonard Baltag, 32 de ani, din Braila - ambii recidivisti - au fost pusi sub acuzatie si deferiti justitiei, pentru furt calificat in paguba CNCFR. Prejudiciul cauzat de cei doi a fost de 6.689 lei.
Pe 22 ianuarie 2008, spun anchetatorii, Ionel Cotonschi s-a decis sa dea iama in instalatiile CFR, ca sa faca rost de bani. El a luat un satir si apoi s-a furisat la kilometrul feroviar 229^175 (in spatele "Promex" SA), unde a sectionat 17 metri de cablu din cupru si plumb, pe care l-a vindut mai apoi cu 90 de lei. Hotul pusese mina pe 7,5 kg de cupru si 12 kg de plumb. Prejudiciul a fost de 1.368 lei, insa, din fericire, n-a fost pusa in primejdie siguranta traficului feroviar.
Pe 5 februarie, in jurul orei 17.00, invinuitul Leonard Baltag i-a cerut lui Cotonschi sa-l ajute sa fure cablu din instalatiile CFR. Cei doi s-au deplasat de aceasta data la km. feroviar 229^900 si, cu acelasi satir, au tocat 25 de metri de cablu care alimenta circuitele de cale ferata. Cum sectionarea unui cablu de alimentare este imediat semnalizata de aparatele de comanda, angajatii CFR au sesizat politia. Asa se face ca in jurul orei 19.05, cei doi raufacatori au fost prinsi in flagrant de agentii Politiei TF, tocmai cind stringeau cablul sectionat. De data aceasta, paguba a fost de 5.320 lei, precizeaza anchetatorii. CNCFR s-a constituit parte civila in procesul penal, pentru recuperarea prejudiciului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii