Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au luat amendă pentru că au staţionat în locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap

• deşi foarte des se întâmplă ca şoferii să ignore marcajul care indică faptul că spaţiile respective sunt rezervate persoanelor cu handicap, autorităţile se implică foarte rar • zilele trecute, Poliţia Locală a reuşit să identifice şi să amendeze câţiva şoferi care au parcat astfel pe bulevardul Cuza, în zona Tribunalului

 

În general, la Brăila se ignoră complet marcajul care indică locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap. Mulţi şoferi îşi lasă maşinile pe aceste spaţii, fie din ignoranţă, fie pentru că se grăbesc sau, pur şi simplu, nu au altă posibilitate de a parca în zona respectivă. Uneori, cei care procedează în acest mod trebuie să suporte rigorile legii şi să plătească amenzile  aplicate de Poliţia Locală. În perioada 14 - 21 februarie, poliţiştii locali brăileni au reuşit să identifice câţiva şoferi care au parcat pe locurile rezervate persoanelor cu handicap şi să-i sancţioneze, în baza prevederilor HCLM nr. 5 din 2003. Respectiva hotărâre a Consiliului Local reglementează aspecte privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător. În perioada menţionată, în baza HCLM nr. 5/2003 au fost aplicate un număr de 6  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 600 lei şi trei avertismente. 

Astfel, brăileanul M.D., în vârstă de 38 ani, a fost amendat cu 100 lei deoarece, în calitate de conducător auto, a circulat cu un autoturism, dinspre Faleza Dunării către Calea Călăraşilor, în zona Tribunalului, şi a staţionat în parcarea publică pe locul de parcare rezervat persoanelor cu handicap, loc marcat şi semnalizat corespunzător. În aceeaşi zonă a fost amendat, tot cu 100 lei, şi constănţeanul D.M., 32 de ani, precum şi brăileanul T.C.-L., în vârstă de 37 ani.

Tot în baza HCLM nr. 5/2003, au fost sancţionaţi cu câte 100 lei, doi şoferi din Brăila care au staţionat în staţia de autobuz de pe Str. Nicolae Bălcescu, din dreptul bisericii catolice. Aceştia sunt  C.Al.-G., în vârstă de 28 ani, şi A.A.-G., în vârstă de 44 ani.
Categorie articol: 

Comentarii