Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au inceput inscrierile pentru Concursul National "Grep IT"

Grupul Elevilor Pasionati de IT, "Grep IT" organizeaza, in perioada 10 - 13 septembrie, la Botosani, cea de-a treia editie a Concursului National de Creatie si Dezvoltare IT, primul concurs organizat in totalitate "de tineri, pentru tineri", fara implicarea vreunui cadru didactic sau a vreunei institutii de invatamint. Concursul reprezinta o oportunitate de invatare si de schimb de experienta pentru elevii pasionati de IT. Misiunea concursului "GrepIT" este sa promoveze tinerii cu abilitati in domeniile software-ului, graficii digitale, web design-ului.
Brailenii pasionati de IT au ocazia sa se inscrie la concurs in perioada 20 august - 01 septembrie. La editia precedenta a Concursului National "Grep IT" au participat trei braileni.
Pentru editia din septembrie au fost anuntate cinci categorii competitionale: design si dezvoltare web (aplicatii web, site-uri, pagini Web), software utilitar (aplicatii pentru unix si windows, software educational (lectii pentru scoli si licee, simulari), tehnologii mobile (aplicatii pentru dispozitive mobile) si media (galerie foto si film de scurt metraj).
"Grep IT" este o initiativa dedicata dezvoltarii competentelor elevilor pasionati de calculatoare, prin simularea unui mediu competitional dar si colaborativ, provocator si fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI. Competentele pentru societatea informationala isi gasesc astfel un creuzet ideal pentru formare, iar aplicatiile dezvoltate de catre participanti pot constitui startul pentru progresele semnificative in domeniul IT, din urmatorul deceniu.
Pentru informatii suplimentare, cei interesati pot vizita pagina oficiala a evenimentului www.grepit.info.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii