Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au furat gardul “Wood Art” SRL şi au ajuns în boxa acuzaţilor

• “Cămila”, “Ţiganu” şi Toca” au fost trimişi în judecată pentru furt calificat • cei trei au demolat 50 de metri de gard, cu stâlpi cu tot, şi l-au vândut în comuna Cazasu • în noiembrie, au mai comis două furturi, “Cămila” fiind prins în flagrant delict pe strada Comuna din Paris

 

Pagube de mii de lei provocate de o bandă de tineri certaţi cu legea, care au mai fost sancţionaţi pentru furt. Doi dintre aceştia au ajuns în Arestul IPJ Brăila.

Procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Daniel Mădălin Mihăila, 19 ani, zis “Cămila”, Săndel Gabriel Asavei, 18 ani, zis “Ţiganu”, şi Valentin Marian Asavei, 21 ani, zis “Toca”. Pentru al patrulea tânăr implicat în furturi, Gabriel Arsene, de 24 de ani, procurorul de caz a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor, pentru că respectivul se sustrage de la urmărirea penală.

Potrivit anchetatorilor, în ziua de 25 octombrie 2017, Daniel Mihăilă, Săndel Asavei şi Valentin Asavei (fratele lui Săndel) s-au decis să fure materiale feroase de pe Şoseaua Râmnicu Sărat 92 şi au ajuns în final să demoleze gardul SC “Wood Art” SRL Brăila. Cât ai clipi din ochi, hoţii au dislocat şi au sustras 50 de metri liniari de gard format din plasă metalică şi stâlpii aferenţi, bunuri pe care le-au încărcat într-o căruţă, cu scopul de a le valorifica. Cei trei au ajuns apoi pe Şoseaua de Centură şi de aici în comuna Cazasu, unde au vândut “prada” unui cetăţean, cu suma de 500 lei. Paguba pricinuită “Wood Art” SRL a fost de peste 4.400 lei.    

În perioada 13-15 noiembrie 2017, “Cămila” a comis-o din nou. Potrivit procurorului de caz, singur şi pe timp de zi, respectivul a pătruns în curtea unui imobil de pe strada Minerva, despre care ştia că este nelocuit, de unde a sustras două laptop-uri, un televizor LCD, două lăzi frigorifice de voiaj, o geantă şi un redresor auto, bunuri pe care, ulterior, le-a valorificat “la ocazie”. Proprietarul bunurilor solicită 13.000 lei despăgubiri.

În noaptea de 22/23 noiembrie 2017, la ora 00:40, agenţii de pază ai SC “Consulting Omega” SRL Brăila au reuşit să-l prindă în flagrant delict pe Daniel Mădălin Mihăilă, după ce prădase o casă de pe strada Comuna din Paris şi declanşase sistemul de alarmare antiefracţie. Anchetatorii au stabilit că la furt participase şi suspectul Gabriel Arsene, individ cu antecedente penale, căutat în prezent de poliţişti. Dovadă stau imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale imobilului. Mihăilă a fost arestat preventiv pe 24 noiembrie, iar Săndel Gabriel Asavei se află în Arestul IPJ pentru alte infracţiuni.

 
Categorie articol: 

Comentarii