Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au fost desemnati cistigatorii editiei a treia a "Cupei Brailei" la karate traditional

Simbata, la sala Polivalenta s-a derulat cea de a treia editie a "Cupei Brailei" la karate traditional, un campionat judetean pentru copii si juniori al acestei discipline sportive si ultimul prilej de verificare pentru karateka de la cele trei cluburi din orasul nostru inaintea etapei de zona a Campionatului National ce va avea loc in luna martie la Galati.
Competitia organizata de catre Directia pentru Sport a judetului Braila in colaborare cu CS Budo a reunit la start 40 de sportivi, iar clasamentele generale s-au alcatuit pe categorii de virsta.
Copiii au avut de trecut trei probe, kata individual, kata echipa si embu masculin, iar juniorii au mai concurat in plus la doua probe, embu mixt si kumite.
Timp de patru ore, asistati de un numar destul de mare de spectatori, in marea lor majoritate rude ale concurentilor, sportivii au facut un adevarat spectacol demonstrind ca sint pe cale sa-si desavirseasca maiestria in artele martiale. Dorinta lor de a se lupta pentru podium a fost stimulata pe de o parte de premiile tentante oferite de catre DSJ, iar pe de alta de faptul ca o parte a "luptelor" ce s-au dat au fost arbitrate de multiplul campion mondial si european de karate traditional, Cornel Musat.
Karateka de la CS Budo au dominat majoritatea probelor, iar printre evidentiati s-au numarat, cum era si firesc, Ana Maria Olteanu, Eduard Maceasa, sportivi cu palmarese deja impresionante, dar si micutul Alin Musat de la Sessu Bamayama care doreste sa calce pe urmele unchiului sau, Cornel Musat.
Cel mai asteptat moment al competitiei a fost bineinteles festivitatea de premiere si ea a fost oficiata de catre reprezentanta DSJ, Paunita Iuga. Toti participantii au primit dulciuri, iar ocupantii podiumului, in plus, diplome si genti sau rucsace.
"Sint multumit si satisfacut ca Directia pentru Sport se implica in astfel de actiuni, un lucru benefic atit pentru sportul de masa, cit si de performanta. A fost o competitie in care toti am avut de cistigat, noi deoarece am putut sa mai facem o selectie pentru depistarea viitorilor campioni, dar si pentru sufletul si bucuria copiilor care au fost rasplatiti cu dulciuri. De asemenea, consider foarte buna initiativa cotidianului Obiectiv ca face publice astfel de competitii", a declarat la final Cornel Musat.
In calitate de arbitru, dar si de organizator, Vasile Pricob a facut o scurta caracterizare a competitiei tinind sa precizeze ca: "Acest concurs a avut ca obiectiv promovarea noilor talente si totodata a constituit un criteriu de selectie pentru etapa de zona a Campionatului National de karate traditional pentru copii, ce va avea loc la Galati. Impreuna cu Musat demonstram ca Braila este in continuare o "fabrica" de campioni. Multumesc si eu pe aceasta cale DSJ-ului pentru ca acorda o mare importanta si acestei discipline sportive".

In continuare va prezentam clasamentele finale pe categorii de virsta:
- 6-7ani: fete - 1. Melisa Oscan (Sessu Bamayama); baieti - 1. Cezar Serbanescu, 2. Andrei Fatu, ambii de la CS Budo, 3. Alin Musat (Sessu Bamayama) si Razvan Lascu (CS Budo)
- 8-9 ani: baieti - 1. Stefan Stroie, 2. Cristian Pirlea, 3. Remus Munteanu, toti de la CS Budo
- 9-11 ani: fete - 1. Mihaela Benescu; baieti - 1. Teodor Baranga, 2. Marius Niculae, 3. Claudiu Gheorghica, toti de la CS Budo
- 11-13 ani: fete - 1. Ana Maria Olteanu, 2. Teodora Perianu, 3. Iulia Nastase; baieti -1. Eduard Maceasa, 2. Raducu Vasile, 3. Alexandru Mocanu, toti de la CS Budo.
Clasamentul final pe cluburi: 1. CS Budo, 2. Sessu Bamayama, 3. Jandarmii Danubius.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii