Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au fost desemnați câștigătorii turneului de șah rapid “Trofeul Maritimo”

La 8 și 10 ani s-au impus jucătorii de la Micul Prinț, Rareș Aldea, respectiv Andrei Oprea. Matei Grigore, de la Orizont 64, a câștigat concursul la 12 ani.

 

Clubul de șah Micul Prinț a organizat deja primul concurs de șah din 2021, este vorba despre “Trofeul Maritimo” la șah rapid, o competiție care s-a desfășurat pe data de 16 ianuarie și a reunit la start jucători cu vârsta până la 12 ani, din Brăila și Galați. Iar premierile au fost făcute pe categorii de vârstă.

Grupa de 8 ani a fost câștigată de Rareș Aldea de la Micul Prinț, pe locul al doilea s-a clasat Emilian Ungureanu de la CSM Galați, iar pe al treilea Alexandru Ioniță de la Șah Club Galați. În turneul jucătorilor de 10 ani, podiumul a fost ocupat de jucătorii clubului organizator și anume: 1 Andrei Oprea, 2 Mihai Radu, 3 Denis Drăgan.

La turneul rezervat categoriei de vârstă 12 ani învingător a fost Matei Grigore de la Orizont 64. Acesta a fost urmat în clasament de doi șahiști de la Micul Prinț, Larisa Rădulescu și Alecsandra Pîrvu.

Primii trei clasați au primit diplome, medalii, cupe și câte o pungă cu dulciuri însă și ceilalți participanți au fost răsplătiți cu diplome, medalii, pungi cu dulciuri.

“Consider că această acțiune a fost una reușită. Iar pe lângă verificarea cunoștințelor în șah, prin organizarea acestui concurs am dorit să oferim copiilor ocazia de socializare, prietenie și performanță în acelasi timp. Merită amintit aportul adus concursului de reprezentanții cluburilor din Galați și Brăila, Lucian Jugaru, Ionel Balcan, Adrian Smărăndoiu, precum și al părinților care au înțeles rolul socio-educativ al jocului de șah și îi sprijină și motivează neconditionat. Vor mai urma și alte concursuri de șah rapid adresate copiilor și juniorilor pentru a menține un nivel valoric cât mai ridicat în zona Brăila - Galați”, ne-a declarat Iulian Preda, președintele clubului Micul Prinț.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii