Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au fost desemnaţi câştigătorii “Cupei Primăverii” la şah

• la competiţie au participat 42 de copii de la grădiniţa Free Children, cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani • Atanasie Chioveanu a câştigat turneul A • la grupa celor mici, învingător a fost Teodor Albu

 

Pe 18 martie, la sediul grădiniţei Free Children a avut loc un interesant turneu de şah la care au participat 42 de copii, o competiţie organizată de clubul Orizont 64 Brăila şi finanţată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST). Arbitru a fost Ionel Balcan, candidat maestru în şah.

Turneul A, la care au participat 16 copii de 5 şi 6 ani, a fost câştigat de Atanasie Chioveanu, pe locul al doilea s-a clasat Sara Radu iar pe al treilea, Amelia Gheorghe. Menţiuni au obţinut Rareş Nemţişor, Rania Petre şi Alessia Holban.

La turneul B, la start s-au aliniat la start 26 de copii cu vârste de 3 şi 4 ani, iar

desfăşuratea acestei secţiuni a concursului a fost diferită de cea a de la prima categorie de vârstă.

Cei care au aranjat cel mai rapid piesele de şah şi care au răspuns la întrebări cu tematică şahistă au fost în ordine următorii: Teodor Albu, Ionuţ Dinulescu, Sofia Florea. Menţiuni au primit Angelica Dogărescu, Alex Dinulescu, Andrei Furfurică.

Câştigătorii au fost recompensaţi cu premii constând în trofee de şah, medalii şi ciocolată, oferite de Direcţia pentru Sport şi Tineret Brăila, însă şi ceilalţi participanţi au primit cadouri din partea organizatorilor.

“A fost o competiţie reuşită şi extrem de atractivă pentru toţi copii care au participat. Am fost surprins de dorinţa lor de a câştiga în pofida vârstei lor mici. În final toţi au avut de câştigat şi cel puţin pentru mine toţi au fost câştigători. Competiţia s-a desfăşurat în condiţii foarte bune oferite de conducerea grădiniţei”, ne-a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.
Categorie articol: 

Comentarii