Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au dat iama la miere

Scule electrice şi miere de albine, o atracţie pentru indivizi puşi pe furat. Doi tineri din Vădeni au sustras, din magazia unei locuinţe, scule şi aparate electrice, în valoare de 2.000 de lei, pe care le-au scos apoi la vânzare. Trei minori din municipiu au avut gusturi mai dulci, ei plecând cu 200 kg de miere de albine din gospodăria unei femei. Hoţii au fost identificaţi de poliţişti şi prejudiciile recuperate.
La sfârşitul săptămânii trecute, Adrian I. (39 de ani), din municipiul Galaţi, a reclamat la Postul de Poliţie Comunal Vădeni faptul că, în timpul nopţii, persoane necunoscute au sustras dintr-o magazie a locuinţei sale din localitate mai multe scule şi aparate electrice. Era vorba despre o motocoasă electrică, o bormaşină electrică, două freze electrice pentru prelucrarea lemnului, un polizor electric manual, o bormaşină electrică cu încărcător ataşabil şi două prelungitoare de 20 şi 30 de metri. Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimată la 2.000 de lei. "În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că localnicii B.Laurenţiu şi C.Ionuţ, ambii în vârstă de 21 de ani, ar fi pătruns prin efracţie în magazie, prin forţarea uşii de acces, şi ar fi sustras bunurile amintite, după care, o parte din ele, le-ar fi vândut, în ziua de 22 august, unui brăilean, pe un site specializat", a precizat insp. principal Jenel Sogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Poliţiştii au recuperat freza electrică de la brăileanul care încerca să o vândă unei alte persoane. Acesta a recunoscut că bunurile le-a achiziţionat de la cei doi tineri, fără a cunoaşte că provin din furt.
Bunurile recuperate au fost predate persoanei vătămate, iar cei doi tineri s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat, fiind continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
În plasa poliţiştilor au picat şi trei minori care au furat, în repetate rânduri, miere de albine. Lucrători de la Biroul de Investigaţii Criminale au continuat cercetările în cauze înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi şi i-au identificat pe cei trei hoţi, doi în vârstă de 16 ani şi unul de 13 ani, toţi din municipiul Brăila. În perioada 3-12 august, prin forţarea unei ferestre, aceştia ar fi sustras din locuinţa brăilencei Angela C., situată pe strada Plantelor, cantitatea de 200 kg de miere de albine, în valoare de 4.000 de lei. Poliţiştii au recuperat jumătate din prejudiciul cauzat. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de continuare a urmăririi penale faţă de primii doi minori, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii