Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au ajuns primele carduri de sănătate

Angajaţii Poştei Române au început distribuirea cardurilor de sănătate la domiciliul asiguraţilor. Primul lot de carduri a ajuns la Brăila chiar marţi, 23 septembrie, zi în care a început efectiv şi împărţirea documentelor medicale. Prima tranşă dispune de 8.000 de exemplare, care sunt însoţite şi de un formular unde asiguratul trebuie să îşi exprime în scris acordul inscripţionării datelor medicale pe card. "O primă tranşă de 8.000 de bucăţi sunt în curs de distribuire. Ieri (n.r. -marţi) a început distribuirea cardurilor. Echipele noastre sunt în fiecare zi pe teren pentru că încearcă de două ori livrarea la domiciliu a documentului dacă nu găsesc pe nimeni acasă. Ele vin cartate de la Imprimeria Naţională pe cod medic de familie, deci nu sunt distribuite pe străzi sau în ordinea alfabetică", a explicat pentru "Obiectiv", reprezentantul Poştei Române de la Brăila, Marian Gheorghe.
Amintim că la Brăila vor fi distribuite un număr de 219.636 carduri, asiguratul putând beneficia de serviciile medicale doar după
inscripţionarea documentului electronic cu datele medicale, care reprezintă o altă etapă a programului. În cazul în care asiguratul nu va fi găsit la domiciliu pentru a i se preda personal documentul, distribuitorul va returna cardul la sediul Casei Judeţene de Sănătate, iar asiguratul îl va ridica direct de acolo.

 
Categorie articol: 

Comentarii