Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au început Zilele Brăilei

• până pe data de 15 august, Brăila îmbracă straie de sărbătoare cu ocazia Zilelor Municipiului şi găzduieşte o paletă vastă de manifestări, în diverse zone ale oraşului

 

Până pe data de 15 august, Brăila îmbracă straie de sărbătoare cu ocazia Zilelor Municipiului şi găzduieşte o paletă vastă de manifestări, în diverse zone ale oraşului. Pe parcursul acestor zile, ne vom bucura de Festivalul Naţional de Folclor “Lină Chiralină”, de Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret “Cărăbuş”, de Târgul Naţional al Meşterilor Populari, de Competiţia de canotci 10Â1 coordonată de Ivan Patzaikin, de Parada Maşinilor de Epocă de Târgul Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor, de concerte şi spectacole cu artificii şi lasere.

Pe strada Mihai Eminescu s-a deschis deja Târgul anticarilor şi buchiniştilor, cât şi expoziţiile de carte, iar de ieri, de la ora 19.00, pe Faleza Dunării a început Festivalul Concurs de folclor “Lină Chiralină”.

Vineri, 10 august, de la ora 18.30, la Brăila Mall va avea loc un spectacol de teatru pentru copii “Prinţul şi vrăjitoarea” , susţinut de Asociaţia “Teatrul pentru toţi” din Piteşti, iar de la 19.30 , un spectacol folcloric cu Ansamblul “Muguraşii Oltului”.

Tot de la ora 19.30, la Carrefour Brăila va fi un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul “Rapsodia” din Ploieşti, judeţul Prahova.

Parada Portului Popular va începe la ora 18.00 de la Liceul “Edmond Nicolau” şi  va urma traseul Bariera Călăraşilor – Calea Călăraşilor – Piaţa Independenţei – Faleza Dunării.

În Parcul Monument manifestările încep la ora 18.00 cu spectacolul de teatru pentru copii “Cei trei purceluşi” , prezentat de Teatrul de Păpuşi Brăila şi cu  picturi pe faţă realizate de reprezentanţi ai  Liceului de Arte “Hariclea Darclee”, iar de la ora 19.15 va avea loc un spectacol de muzică pop, rock, blues & jazz susţinut de elevi, absolvenţi şi membri ai Trupei “Chroma Project” a Şcolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”, coordonaţi de prof. Florin Lazăr.

Pe strada Mihai Eminescu, de la ora 19.30 va fi un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul “Moineşteanca” din Moineşti, judeţul Bacău, iar de la ora 20.00 va evolua Şcoala de dans Elegance – street dance, Trupa D-strict.

În Grădina Publică manifestările încep la ora 10.30 cu ateliere de creaţie şi pictură ale Teatrului de Păpuşi Brăila. De la ora 18.00 -concurs de şah “Brăila, oraşul cu salcâmi”, coordonat de prof. Iulian Preda, la 18.30  va fi un spectacol susţinut de Asociaţia “Altona” din Cerna, judeţul Tulcea, coordonator Andreia Taun, iar de la 19.30 - spectacol folcloric susţinut de Ansamblul de dansuri greceşti “Artemis”, din Sulina – Tulcea.

În Parcul de pe Calea Galaţi, Ansamblul “Stejărelul” din  Reghin,  judeţul Mureş va susţine un spectacol folcloric de la ora 19.30, iar pe Faleza Dunării, de la ora 19.00 - va continua Festivalul de folclor “Lină Chiralină”.
Categorie articol: 
taguri: 

Comentarii