Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atras de “promoţie”, un bătrân a rămas fără 19.000 lei

în dimineaţa zilei de 31 octombrie, octogenarul a făcut greşeala de a primi în casă o persoană necunoscută • era vorba despre o tânără, care i-a spus bătrânului că îi va oferi produse promoţionale din partea unui supermarket

 

“Promoţia” oferită de o tânără necunoscută, care avea însă alte intenţii, l-a atras pe un octogenar. El a făcut greşeala de a-i permite vizitatoarei să intre în casă, iar după plecarea acesteia a constatat că i-au dispărut banii.

Potrivit poliţiştilor, în data de 1 noiembrie, un brăilean în vârstă de 81 de ani  a sesizat faptul că a rămas fără economii, după ce a permis accesul în casă unei persoane necunoscute. Persoana păgubită le-a relatat poliţiştilor faptul că, în dimineaţa zilei de 31 octombrie, a primit în locuinţă o tânără care i-a prezentat o serie de produse pe care a pretins că intenţionează să i le ofere din partea unui supermarket cunoscut. Surpriza neplăcută a avut-o însă a doua zi dimineaţa, când a constatat că din casă îi lipseşte suma de 18.900 lei. Bătrânul a apelat la ajutorul poliţiştilor pentru identificarea autoarei furtului.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila scot în evidenţă faptul că persoanele vârstnice sunt uşor atrase de anumite oferte, însă, de cele mai multe ori, aceste oferte sunt false. Infractorii reuşesc frecvent să intre în locuinţele oamenilor şi îi lasă fără banii de pensie.

Oamenii legii revin cu sfaturi pentru bătrâni şi familiile acestora. În primul rând, supermarketurile şi hipermarketurile au promoţii şi oferă cadouri doar în interiorul magazinelor. Popularizarea acestor promoţii se realizează prin intermediul cataloagelor disponibile în magazin, pe site-urile de pe internet sau oferite de distribuitorii ambulanţi, nicidecum prin prezentarea produselor la domiciliu. “Nu invitaţi hoţii în casă!”, atrag atenţia poliţiştii. Cel mai important este ca bătrânii să nu dea crezare vorbelor aruncate de persoane necunoscute, care le bat la uşă, şi, în niciun caz, să nu le permită acestora accesul în locuinţă. Pe de altă parte, sumele mari de bani nu trebuie ţinute în casă. “Totuşi, dacă păstraţi banii în locuinţă, nu le mai depozitaţi în şifonier, acesta fiind primul loc în care caută hoţii”, mai spun poliţiştii.
Categorie articol: 

Comentarii