Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atleții brăileni, în grafic pentru naționalele de atletism în sală

* Alexandru Iconaru, Iulia Banaga, Darius Techiu, Denisa Balaban, Lucian Sâmpetru, Andreea Mocanu, Robert Hariga, Cosmin Pitulice și David Gheosu sunt pretendenții la podium în acest sezon * duel interesant pentru titlu, la 60 m garduri, între Alexandru Șendrea de la CSM și Robert Simion de la LPS

 

La finalul săptămânii trecute, atleții brăileni au confirmat forma foarte bună din startul acestui nou sezon competițional, obținând rezultate notabile la etapa a doua a Campionatului Național de atletism pentru seniori, tineret și juniori I, care a avut loc la București. Competiție care s-a desfășurat în paralel cu o alta devenită tradițională, Cupa RMA.

LPS Brăila a participat cu 9 atleți, toți cu dublă legitimare cu CSM Onești.

Cu acest prilej, Alexandru Iconaru s-a clasat pe locul al doilea la tineret și pe al treilea la seniori, la 60 m garduri, timpul realizat de sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu, 8:15 secunde, fiind unul bun pentru această perioadă de pregătire. Iconaru a alergat și în proba de 60 m plat unde s-a clasat pe poziția a șasea.

“Iconaru vine după o perioadă cu probleme medicale, așa că suntem bucuroși că a putut participa la aceste probe și nu a mai survenit nicio accidentare”, a punctat profesoara Sica Lazăr. La juniori II, Darius Techiu, tot de la grupa profesorului Fănel Ionescu, a câștigat proba de 60 m garduri, timpul realizat de el fiind 8:11 secunde și s-a clasat pe poziția a doua la 60 m plat, timpul realizat fiind 7:26 secunde. Colega sa de grupă, Denisa Balaban, a avut o prestație de excepție și s-a impus atât în proba de 60 m garduri cât și în cea de 60 m plat, timpii realizați de aceasta fiind 8:73 secunde, respectiv 7:92 secunde. Tot la juniori II, Lucian Sâmpetru a ocupat locul al doilea la garduri și s-a calificat în finala probei de sprint.

Andreea Mocanu, sportivă pregătită de Florinel Ilie, a câștigat ambele probe la care a concurat, la juniori III, timpii realizați de aceasta fiind 7:78 secunde la 60 m plat, respectiv 8:77 secunde, la 60 m garduri.

Robert Hariga, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, s-a clasat pe locul al treilea la 60 m garduri, tineret și pe al șaselea la seniori. Timpul realizat de Hariga a fost unul bun pentru această perioadă de pregătire, 8:44 secunde. La 60 m garduri, juniori I, pe primele două locuri s-au clasat Alexandru Șendrea (8:11 secunde), sportiv pregătit de profesoara Irina Roată la CSM Brăila și Robert Simion (8:12 secunde), de la LPS Brăila. La 60 m garduri, la categoria sportivilor de 16 ani, primele două locuri au revenit atleților pregătiți de profesoara Sica Lazăr, Cosmin Pitulice și David Gheosu.

La seniori, brăileanca Iulia Banaga, atletă pregătită de profesorul Nicolae Iorga, care este legitimată doar la CSM Onești, a ocupat locul secund la seniori și prima poziție la tineret, în proba de 60 m garduri, și s-a clasat pe locul al doilea la tineret și pe al patrulea la seniori, la 400 m.

“Competiția de la București a fost organizată foarte bine. Rezultatele noastre au fost, ca de obicei, în sfera așteptărilor. Balaban și Techiu au mers foarte bine, ceilalți bine, suntem optimiști în privința evoluțiilor lor în finalele categoriilor de vârstă la care au obținut calificarea în sezonul de iarnă”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii