Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atleţii brăileni se pregătesc de zor

• calendarul competiţional a fost refăcut pentru toate categoriile de vârstă • dilema sportivilor şi a antrenorilor este că încă nu au primit de la Federaţie condiţiile de participare la aceste competiţii

 

Viaţa revine încet, încet la normal. Cu toate că pericolul răspândirii virusului COVID-19 nu a trecut, activităţile sportive s-au reluat. Respectând normele şi indicaţiile impuse de autorităţi conform stării de alertă, atleţii brăileni se pregătesc pentru sezonul competiţional în aer liber. Iar Federaţia Română de Atletism a anunţat deja datele noului calendar competiţional. De exemplu, în iulie ar urma să se desfăşoare Cupa României pentru juniori, competiţie open, pe 1 şi 2 aurgust ar urma să se desfăşoare Campionatul Naţional rezervat copiilor, la o săptămână ar lupta pentru medalii juniorii III, apoi Juniorii II, iar în august juniorii I. Însă nu aceasta este marea dilemă prin care trec sportivii şi antrenorii. Problema principală o reprezintă condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească sportivii pentru a primi dreptul de participare în concursurile naţionale.

La acest moment, pe pista Stadionului Municipal se antrenează, conform regulilor impuse de Guvern, atleţi copii, juniori şi cei de la tineret de la LPS Brăila şI CSM Brăila,  de la grupele profesorilor Fănel Ionescu, Sica Lazăr, Nicolae Iorga, Nicu Roată, Anilena Anton. De asemenea, antrenamente fac şi atleţii de la CSM Brăila de la grupele profesoarelor Irina Roată, Anamaria Codreanu, Anamaria Ioniţă.

“Ne pregătim de zor. Calendarul competiţional a fost refăcut, am aflat datele de disputare ale tuturor campionatelor pe categorii de vârstă. Acum avem o singură dilemă, încă nu ştim care vor fi condiţiile de participare. Nu ştim dacă sportivii trebuie să facă testul pentru noul covid, test pe care cluburile nu au bani să le plătească şi cred că nici părinţii. Sunt doar generalităţi deocamdată, sper ca să aflăm şi noi care sunt condiţiile”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.
Categorie articol: 

Comentarii