Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aterizarea de urgenta a unui Airbus in Australia ar fi putut fi provocata de un laptop

Folosirea laptopurilor sau a jocurilor electronice ar fi putut cauza pierderea brusca de altitudine a unui avion al companiei Qantas, care a aterizat de urgenta marti in Australia, incident in urma caruia zeci de pasageri au fost raniti, relateaza Daily Mail in editia electronica.
Autoritatile australiene pentru siguranta zborurilor analizeaza posibilitatea ca semnalele wireless ale laptopurilor sau ale jocurilor electronice sa fi interferat cu frecventa pilotului automat al aparatului de tip Airbus. Toti pasagerii vor fi contactati si intrebati daca ei sau copiii lor au folosit computere sau jocuri electronice in timpul zborului.
Oficialii au recunoscut ca pentru scurt timp, pilotii zborului QF72 de marti, pe ruta Singapore - Perth, au pierdut controlul aparatului in timpul ascensiunii rapide si apoi a unei coboriri bruste deasupra Oceanului Indian, provocind ranirea grava a circa 14 persoane.
Cei mai multi pasageri nu aveau fixate centurile de siguranta, lovindu-se de tavan si pereti, iar alti circa 20 au suferit afectiuni ale coloanei sau fracturi de oase.
"Sigur a existat un moment in care aparatul a scapat de sub control", a declarat Julian Walsh, directorul echipei de ancheta. "Nu intelegem pe deplin dinamica acestui incident".
Anchetatorii analizeaza posibilitatea ca accesarea unui laptop care dispune de tehnologie Bluetooth ar fi putut interfera cu sistemul de control al aeronavei, teorie demonstrata deja intr-un caz similar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii