Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atentatul de la biroul AFP din Atena, revendicat de o grupare anarhista

Atentatul de miercuri seara de la biroul AFP din Atena a fost revendicat de o grupare activa in ultimele luni, pe care politia o considera drept anarhista, au declarat, joi, surse din cadrul fortelor de ordine, citate de AFP.
Intr-un apel catre redactia unui cotidian din Atena, un necunoscut a revendicat atacul in numele "Conspiratiei celulelor de foc", afirmind ca atentatul a fost comis "in semn de solidaritate cu camarazii francezi".
Grupul a mai revendicat, in ultimele luni, o serie de atacuri similare, care au avut drept tinta banci din Atena si Salonic, a precizat politia elena.
Brigada antiterorista a politiei analizeaza ipoteza existentei unei legaturi intre atentat si punerea sub acuzare, in Franta, a noua membri ai unui grup banuit de sabotarea liniilor TGV.
Atentatul de miercuri seara, comis cu un dispozitiv artizanal de mica putere amplasat in fata usii biroului AFP, a provocat un incendiu, dar nu s-a soldat cu raniti.
Atentatele de acest tip, avind drept tinta agentii, banci sau reprezentante diplomatice, sint frecvente in Grecia, politia afirmind in general ca sint opera unor grupuri anarhiste sau de extrema-stinga.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii