Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atentat in nordul Irakului, soldat cu 50 de morti

O masina-capcana a explodat duminica, in nordul Irakului, in apropiere de sediul formatiunii kurde de guvernamint Partidul Democratic din Kurdistan, provocind moartea a 50 de persoane si ranirea altor 70, a anuntat guvernatorul provinciei Nineveh, citat de Reuters.
Duraid Kashmula a declarat ca atacul care s-a produs in orasul Makhmour a vizat o cladire guvernamentala, care adaposteste si birourile partidului kurd.
Anterior, politia anuntase ca bilantul victimelor este de 30 de morti si 50 de raniti. Explozia s-a produs in apropiere de biroul local al KDP din Makhmour, un oras situat in apropiere de Erbil, capitala provinciei Kurdistan.
Colonelul Abdul Qadir al Harky, comandantul politiei din Makhmour, a declarat ca sint multe corpuri sub darimaturi si se asteapta ca numarul victimelor sa creasca.
"Bomba a explodat intr-o zona unde se aflau citeva birouri guvernamentale", a declarat el. Alte surse au declarat ca partidul KDP se reunise pentru o intilnire locala.
Cel putin 15 persoane au murit si alte 100 au fost ranite cind un camion a explodat in apropiere de Ministerul kurd de Interne din Erbil, saptamina trecuta.
Categorie articol: 

Comentarii