Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atenție pescari, începe prohibiția!

* pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești este interzis pe o durată de 60 de zile * perioada de prohibiție începe pe 9 aprilie și se încheie pe 7 iunie

 

În Monitorul Oficial din 19 martie, 2021, a fost publicat Ordinul privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii. În baza acestui act, s-au instituit deja măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, mai precis, între 9 aprilie și 7 iunie inclusiv. În apele care constituie frontieră de stat, prohibiția durează 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv.

“Pescuitul sportiv este interzis în perioada 9 aprilie – 7 iunie la toate speciile de pești, inclusiv la răpitori. Este perioada de prohibiție de 60 de zile stabilită prin ordonanța de prohibiție, publicată în Monitorul Oficial, pe 19 martie”, ne-a declarat Dumitru Bănică, vicepreședinte AJVPS Brăila pe probleme de pescuit.

Sursa citată a menționat că în continuare, cu excepția fluviului Dunărea, pentru toate celelalte ape din județul Brăila, pescarii vor avea nevoie de un permis vizat de AJVPS Brăila.

“După ce se va încheia perioada de prohibiție, pescarii vor putea pescui pe râurile, pârâurile, canalele de irigații etc, din județul nostru numai cu permisul vizat pe anul în curs la AJVPS Brăila”, a mai spus Dumitru Bănică.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii