Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atenţie la hoţii din buzunare şi poşete! Mai ales în pieţe, supermarket-uri şi autobuze

poliţiştii revin cu recomandări pentru brăileni şi le sfătuiesc pe femei să ţină poşetele în faţă, pentru a le putea supraveghea • niciodată acestea nu trebuie lăsate în coşurile pentru cumpărături, întrucât hoţii sunt cu ochii în patru • în piaţă, oamenii trebuie să fie extrem de atenţi la buzunare, mai ales atunci când stau la coadă

 

În această săptămână, poliţiştii dau startul unei  “vânători” de hoţi din buzunare, poşete şi borsete. Aceste infracţiuni sunt comise, în special, în zone aglomerate, adică în pieţe, supermarket-uri sau autobuze.

Ieri, poliţiştii de proximitate, de prevenire şi de investigaţii criminale au fost deja în mijlocul vânzătorilor şi al cumpărătorilor care se aflau la primele ore ale dimineţii în zona Plantelor - Piaţa Săracă. Oamenii legii le-au făcut recomandări brăilenilor pentru siguranţa bunurilor personale, atunci când sunt la piaţă sau în marile magazine. “Evitaţi aglomeraţiile din pieţe, bazaruri, magazine etc.; purtaţi poşeta/borseta în faţă şi nu o aşezaţi niciodată în coşul de cumpărături; feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii pentru a plăti cumpărăturile; dacă staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit; acordaţi o mai mare atenţie poşetei decât plaselor de cumpărături; când faceţi diferite plăţi sau cumpărături, nu scoateţi toţi banii din portofel, ci numai suma necesară; nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea; nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale hainelor”, sunt recomandările poliţiştilor.

Telefoanele mobile, tabletele, mp3/mp4 playerele sunt tentante pentru hoţi, aşa că oamenii trebuie să evite utilizarea acestora pe stradă. În plus, aparatele nu trebuie ţinute în locuri vizibile şi uşor accesibile (buzunarele de la spate ale pantalonilor, buzunarele exterioare ale rucsacurilor/ghiozdanelor);

Săptămâna va continua cu acţiuni ale poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila în mijloacele de transport în comun, activităţi desfăşurate în parteneriat cu SC Braicar SA. 

          
Categorie articol: 

Comentarii