Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atenţie la hoţi, în minivacanţa de 1 Mai

poliţiştii revin cu recomandări pentru brăileni, întrucât urmează un week-end prelungit, iar hoţii stau la pândă • infractorii au în vizor locuinţele, mai ales cele ale căror proprietari sunt plecaţi, de aceea oamenii sunt sfătuiţi să lase pe cineva care să supravegheze casa

 

În minivacanţa de 1 Mai, brăilenii trebuie să îşi ia anumite măsuri, pentru a-i ţine la distanţă pe hoţii din locuinţe, mai ales dacă pleacă de acasă. Este recomandat ca locuinţa să fie lăsată în grija unei persoane de încredere.

Poliţiştii revin cu recomandări, tocmai pentru a-i ajuta pe oameni să petreacă minivacanţa în linişte, fără a avea parte de veşti neplăcute, la întoarcere.

Pentru ca, în perioada absenţei dumneavoastră de la domiciliu, locuinţa să nu vă fie spartă de hoţi, aveţi în vedere următoarele: informaţi despre plecarea dumneavoastră doar persoanele în care aveţi foarte mare încredere; rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa sau să treacă periodic pe acolo, să vă ridice corespondenţa sau să aprindă lumina, astfel încât absenţa dumneavoastră să nu fie remarcată; nu lăsaţi în casă sume mari de bani sau bunuri de valoare; nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă faptul că sunteţi plecaţi de acasă, întrucât acestea pot constitui o invitaţie pentru hoţi”, atenţionează poliţiştii IPJ Brăila.

Şi persoanele care merg la picnic trebuie să aibă grijă. Zona unde îşi lasă bagajele trebuie supravegheată permanent. Obiectele de valoare (bijuterii, telefoane, portmonee, camere foto sau video), nu trebuie lăsate la vedere, întrucât câteva momente de neatenţie sunt suficiente pentru ca infractorii să le sustragă. “Le recomandăm cetăţenilor să nu ezite să anunţe Poliţia, în caz că sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale”.
Categorie articol: 

Comentarii