Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atenţie, “Edward” dă amenzi!

ieri, în cadrul proiectului “Edward”, poliţiştii au fost în acţiune pe arterele de circulaţie, zeci de şoferi fiind luaţi la întrebări • cei care nu au ţinut cont de lege, au avut de plătit scump

 

În cursul zilei de 26 septembrie, poliţiştii au fost în acţiune pe arterele de circulaţie. Au oprit pentru control zeci de şoferi şi le-au dat sfaturi care să îi ajute să evite accidentele grave, care uneori se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti. Conducătorii auto certaţi cu legislaţia rutieră, în special vitezomanii şi cei aflaţi sub influenţa alcoolului, au plătit scump.

Prin proiectul “Edward”, derulat la nivel european, mesajul transmis este unul simplu: “Alege viaţa!”. Activităţile preventive au avut ca scop creşterea gradului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

Cei mai mulţi dintre şoferi au înţeles pericolele la care se expun dacă apasă prea mult pedala de acceleraţie, sau dacă conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În listă sunt totuşi mulţi conducători auto care fac praf Codul Rutier şi înţeleg pericolul abia atunci când au ei de suferit în urma unei tragedii rutiere.

Poliţiştii rutieri continuă să transmită sfaturi menite să ajute la prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ziua de 26 septembrie a fost desemnată “Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”.

 
Categorie articol: 

Comentarii