Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atenţie, şofer pe contrasens! Haos pe Călăraşi, în urma unui accident de lângă Biserica Greacă!

un accident s-a produs ieri, pe Calea Călăraşilor, asta după ce un conducător auto din Tudor Vladimirescu a ignorat semnificaţia unui indicator rutier • acesta venea dinspre zona centrală a municipiului şi nu a virat dreapta, ajungând în zona Bisericii Greceşti, deşi avea interzis • s-a ciocnit cu altă maşină, iar traficul de pe şosea s-a blocat

 

Neatenţia în conducere a dus la producerea unui eveniment rutier, care a înţepenit, pentru o perioadă, traficul rutier pe Calea Călăraşilor, lângă Biserica Greacă. Totul din cauza unui şofer care a intrat pe contrasens.

Tamponarea s-a produs ieri, în jurul prânzului, vinovatul fiind un şofer de 44 de ani, din localitatea Tudor Vladimirescu. Potrivit poliţiştilor, acesta se deplasa cu autoturismul pe Calea Călăraşilor, venind dinspre Centru, şi nu a respectat semnificaţia unui indicator rutier care îi arăta să vireze către dreapta. Şoferul a mers spre stânga, intrând pe contrasens, ceea ce i-a pus practic în dificultate şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Cel aflat la volan a trecut de Biserica Greacă şi apoi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un tânăr de 28 de ani, din satul Baldovineşti. În urma impactului, nu au rezultat victime, însă ambele maşini au fost avariate în partea din faţă.  Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări şi cei doi doi conducători auto au fost duşi apoi la audieri, în baza declaraţiilor stabilindu-se cum s-a produs evenimentul. Oricum, în condiţiile în care una dintre maşini se afla pe sens interzis, a fost clar încă de la început cine se face vinovat.

Faţă de şoferul din Tudor Vladimirescu s-a luat măsura aplicării unei sancţiuni contravenţionale, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice,  pentru nerespectarea semnificaţiei indicatorului rutier. Probabil că acesta nu mai trecuse prin zona respectivă de mult timp şi nu ştia de circulaţia rutieră pe un singur sens, însă, în calitate de participant la trafic, el ar fi trebuit să fie atent la indicatoare.

Acest incident a fost adus în atenţia jurnaliştilor de către brăileanul Cornelius D. Octavian, care a postat fotografii pe reţeaua de socializare şi a spus clar despre ce era vorba: “Accident la Biserica Greacă. Mers pe contrasens”.

 

Femeie accidentată pe marcajul pietonal, la Lukoil

Tot ieri, la scurt timp de la evenimentul prezentat anterior, un alt accident, cu o victimă, s-a produs tot pe Calea Călăraşilor, în zona Barieră. La ora 12.48, un şofer brăilean de 27 de ani, se deplasa cu autotursimul dinspre Barieră spre strada Celulozei şi, la trecerea de pietoni de lângă “Lukoil”, nu a acordat prioritate unei femei de 46 de ani, din Brăila, care traversa regulamentar. Victima a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Categorie articol: 

Comentarii