Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atacul din Music Pub. A doua reţinere, un agent de pază

• bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pentru mărturie mincinoasă • Nicuşor F., angajat al firmei de pază “Şorecar”, şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în arestul IPJ Brăila, urmând să fie prezentat magistraţilor, sâmbătă • procurorii au stabilit că bărbatul, în calitate de martor, ar fi minţit la audieri, ceea ce a îngreunat ancheta

 

La două săptămâni de la atacul sângeros din Music Pub asupra celor doi baschetbalişti americani, o a doua persoană este reţinută în dosar. Nu este vorba despre vreun alt făptaş, ci despre agentul firmei de pază cu care localul avea contract, acuzat de mărturie mincinoasă. Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a fost emisă vineri, până în ora prânzului, urmând ca sâmbătă dimineaţă, agentul să fie prezentat în faţa magistraţilor. Acesta şi-a petrecut noaptea în spatele gratiilor, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Nicuşor F., în vârstă de 44 ani, angajat al firmei “Şorecar”, n-ar fi fost chiar sincer în faţa procurorilor în momentul audierii, pe 16 septembrie, la doar câteva ore după ce sportivii americani au fost înjunghiaţi şi au ajuns în stare gravă la spital. Practic, sinceritatea lui i-ar fi putut ajuta pe anchetatori să stabilească mult mai repede cele întâmplate în noaptea de 15 spre 16 septembrie în Music Pub şi să-i găsească mult mai repede pe făptaşi, mai ales pe suspectul principal, Gabriel Husein, cunoscut ca “Dasaev” în lumea interlopă. Procurorii au stabilit că angajatul ar fi ascuns anumite informaţii esenţiale, fapt pentru care a fost acuzat şi reţinut pentru mărturie mincinoasă.

Fiind audiat în calitate de martor, pe 16 septembrie, în dosarul privind, printre altele, infracţiunea de tentativă de omor calificat, “a dat o declaraţie necorespunzătoare realităţii privind împrejurări esenţiale ce ţin de identitatea autorului, desfăşurarea momentului conflictului şi chiar propria participare în vederea separării taberelor”, potrivit unor surse judiciare. Aceleaşi surse ne-au mai precizat faptul că în cauză există probe care susţin acuzaţiile aduse de către procurori şi că măsura reţinerii s-a luat pentru buna desfăşurare a procesului penal.

 

Angajat al unei firme de pază cu pierderi şi datorii

Nicuşor F. este angajat al firmei de pază “Şorecar” şi, din informaţiile făcute publice până acum, se pare că el era de serviciu în acea noapte. Am dorit să aflăm un punct de vedere şi din partea societăţii, drept pentru care am sunat la un număr de telefon afişat pe pagina de Facebook a firmei. Angajatul care a răspuns ne-a îndrumat către sediul din Calea Galaţi colţ cu Griviţei, motivând că acolo vom găsi pe cineva din conducere. Ajunşi la adresa indicată, reporterii “Obiectiv - Vocea Brăilei” nu au găsit niciun indiciu că acolo ar funcţiona firma “Şorecar”, ci mai degrabă, o cu totul altă firmă de securitate, potrivit pancartelor prinse de pereţii clădirii. Am fost preluaţi de un anume Valentin Axente care, iniţial, a spus că el este şeful societăţii. După ce am cerut punctul de vedere al firmei despre ultimele informaţii apărute în spaţiul public în cazul atacului de la Music Pub, bărbatul a bătut în retragere. Oficial, nu are nimic de declarat şi nu-l consideră pe angajatul Nicuşor vinovat de ceva anume. Într-o discuţie neoficială cu reporterii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Axente a indus ideea că nici procurorii nu prea pot dovedi că mărturia angajatului “Şorecar” este sau nu veridică.

Potrivit Registrului Comerţului, firma “Şorecar” are ca asociaţi pe Băcanu Carmen-Cristina, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 9%, şi pe Axente Andreea-Corina, cu o cotă de participare de 91%. Firma s-a înfiinţat în vara lui 2016. Potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, în anul înfiinţării, era un singur angajat, iar societatea a înregistrat profit zero, pierderi de 6.559 lei şi datorii de 7.333 lei. Nici anul 2017 nu a fost unul mai roditor pentru “Şorecar”, deşi numărul angajaţilor a ajuns la 52. Profitul a fost, din nou, zero, în timp ce datoriile au crescut la 230.734 lei, iar pierderile au fost de 153.970 lei, potrivit aceleiaşi surse de informare.

Reamintim că în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, în Music Puc, doi baschetbalişti americani, legitimaţi la Cuza Sport, au fost înjunghiaţi pe holul toaletei localului. Aceştia au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, în stare gravă, unde medicii i-au preluat imediat şi au intrat în sala de operaţie. A doua zi, unul dintre americani a fost transferat cu elicopterul Smurd la Spitalul Floreasca, starea lui fiind mai gravă decât a colegului de echipă. Între timp, anchetatorii l-au identificat pe Daniel Gabriel Husein, cunoscut ca “Dasaev” în lumea interlopilor, ca fiind suspectul principal. Pe 17 septembrie, Dasaev s-a prezentat singur la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, iar pe treptele instituţiei, acesta a pledat nevinovat. Şi-a susţinut nevinovăţia chiar şi când judecătorii l-au trimis după gratii, în arest preventiv, acuzat fiind de tentativă de omor calificat, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port şi folosire fără drept de obiecte periculoase. Deşi avocaţii inculpatului au contestat la Curtea pe Apel Galaţi măsura arestului preventiv, judecătorii nu le-au dat câştig de cauză.

Sportivul american internat la Spitalul Judeţean Brăila a fost externat, în urmă cu câteva zile. Avocatul său şi al celuilalt baschetbalist înjunghiat, Bogdan Botea, a solicitat Parchetului General să preia dosarul, deoarece, în opinia sa, este vorba despre materializarea crimei organizate şi nu despre o simplă bătaie între persoane obişnuite. Botea a mai cerut şi protecţie pentru sportivi, însă până săptămâna trecută, nu se făcuse nimic în acest sens.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii