Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atacatorii oamenilor lui Soare, cercetaţi în libertate

Cei patru romi din colonia de la km 10, care i-au atacat pe oamenii lui Soare cu bâte, topoare şi pietre, distrugându-le BMW-urile de zeci de mii de euro, au scăpat de arest. Judecătoria Brăila a respins propunerea procurorilor din cadrul Parchetului, de arestare preventivă a hoţilor de fier vechi care le-au venit de hac interlopilor. Instanţa a dispus ca Laurenţiu Valentin Hoancă (26 de ani), Marius Iftincă (21 de ani), Radu Baliu (25 de ani) şi Daniel Ionuţ Mihalcea (20 de ani) să fie cercetaţi în stare de libertate. Faţă de primul dintre aceştia, judecătorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 10 iunie până la 8 iulie. Singurul care se sustrage încă cercetărilor este Daniel Ionuţ Mihalcea, poliţiştii desfăşurând activităţi specifice pentru depistarea lui. Cei patru sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, distrugere şi deţinerea de obiecte fabricate sau confecţionate pentru lovire.
În seara zilei de 4 iunie, cei patru indivizi de etnie romă i-au atacat pe apropiaţii liderului grupării din Obor cu bâte, topoare şi pietre, aceştia fiind nevoiţi să se ascundă în BMW-urile cu care veniseră. Interlopii au ajuns la km 10 după ce unul dintre agenţii de pază din zona fostului combinat, prieten cu ei, i-a anunţat că este asaltat de câţiva tineri hotărâţi să fure fier vechi. Apariţia oamenilor lui Soare nu i-a intimidat însă deloc pe romi, care s-au înarmat cu ce au apucat şi le-au făcut praf maşinile. În zonă s-a produs un scandal de proporţii, care a blocat circulaţia şi i-a pus pe fugă pe şoferii aflaţi în trafic. Unul dintre autoturismele BMW, înmatriculat în Brăila, era condus chiar de proprietar, respectiv Marian Constantin, zis "Dârdâilă". Cel de-al doilea îi aparţine lui Marian Dănuţ Soare, însă el nu era în maşină, aceasta fiind condusă de apropiatul său, Iulian Emilio Hrehorec (21 ani). În afară de cele două autoturisme de lux, a mai fost distrus şi un "Renault", condus de un brăilean care se afla întâmplător în zona în care s-a produs atacul. Văzând vacarmul care se crease în zonă, nişte cetăţeni au sunat la 112 şi au solicitat intervenţia poliţiştilor, însă, între timp, atacatorii şi-au luat tălpăşiţa.
Joi dimineaţă, trei dintre atacatori, Hoancă, Iftincă şi Baliu, au fost săltaţi direct din pat de mascaţi, în urma unor descinderi efectuate la domiciliile lor din colonia de la km 10. Deşi iniţial pe numele celor trei suspecţi s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, până la urmă judecătorii au considerat că aceştia nu prezintă pericol public.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii