Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atacati de "locotenentii" lui Buricea

Interlopii din Radu Negru continua sa-si faca de cap, sub privirile Politiei - institutie care, pentru a-si ascunde nepasarea si incompetenta, declara ca mafiotii se taie intre ei "fiindca sint imbirligati" de unii jurnalisti -, cea mai recenta "isprava" a mardeiasilor fiind comisa ieri dimineata. Victimele atacului de ieri sint doi apropiati ai gruparii din Varsatura: Valentin M., 18 ani, si Angelin Ciurea, 28 ani, acesta din urma avind o experienta similara cu "baietii buni" din banda Buricea in martie a.c., cind apartamentul sau a fost luat cu asalt de 20 de insi.
Surse din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului ne-au declarat, ieri: "In jurul orei 4.00, pe Calea Calarasilor, In fata blocului D1, a izbucnit un conflict spontan Intre mai multi tineri care se aflau In trafic cu autoturismele. Politistii care au ajuns imediat la fata locului au stabilit ca, dupa izbucnirea conflictului, Angelin C. (28 ani) si Valentin M. (18 ani), care se aflau Intr-un autoturism "Dacia", Inmatriculat In Braila, apartinind lui Corneliu M., au fugit si au abandonat masina, iar Adrian R. (21 ani), Ionel M., (19 ani) si Gigi T. (28 ani), care i-au urmarit, se deplasau cu un autoturism "Dacia", Inmatriculat In Vrancea. Toti au fost depistati si condusi la sediul Politiei Municipiului pentru cercetari. Din primele investigatii a reiesit ca ultimii trei, Impreuna cu alti indivizi care urmeaza a fi identificati, au distrus cu pietre si obiecte contondente autoturismul abandonat de Angelin C. si Valentin M., producind pagube In valoare de 4.000 lei, prejudiciu cu care proprietarul s-a constituit parte civila.
In cauza s-a Intocmit dosar penal, sub aspectul savirsirii infractiunii de distrugere, continuindu-se cercetarile pentru stabilirea Imprejurarilor producerii incidentului si stabilirea participatiilor si vinovatiilor celor implicati."
Politia considera evenimentul un conflict spontan, insa demn de precizat este faptul ca oamenii in uniforme au gasit, in urma cu doua saptamini, "Dacia" cu numar de Vrancea (VN-99-ACA - n.r.) doldora de arme albe, dovada ca cei care se plimba cu masina respectiva sint intotdeauna pregatiti sa comita infractiuni "spontane". Reamintim ca, la finele lunii septembrie, "mascatii" de la Detasamentul de Politie pentru Interventii Rapide (DPIR) si agentii de la Politia Urbana au capturat pe sapte membri ai gastii interlope din Radu Negru care faceau "rondul de noapte" cu autoturismul respectiv, avind asupra lor citeva topoare, un cutit, o bita, o ranga si o cazma. Respectivii - Petrica I., Florin B., Mihai P., Vasile T., Tiberius P., Romica P. si Marius T, cu virste cuprinse intre 17 si 28 de ani - au fost amendati si lasati sa plece la plimbare, pentru a-si continua "patrularea" prin sudul municipiului. Dupa doar doua zile, Costica Buricea, liderul gruparii, s-a "lipit" de un dosar penal pentru ultraj, fiindca l-a amenintat pe seful DPIR, iar fratele sau, Ghita, a fost retinut de Politie, in urma unei descinderi in forta a cagulatilor.
Demn de precizat este faptul ca Angelin Ciurea a mai fost victima unui "conflict spontan", la inceputul lunii martie, cind a fost atacat in propria locuinta, de interlopii din Radu Negru. "Au venit vreo 20 de insi, in frunte cu Buricea, cu 4 masini: "Peugeot"-ul lui Costica Buricea, un "BMW", o "Dacia Break" si un taxi. Au tras masinile in fata blocului si au inceput sa arunce cu pietre. Sotia si fata aflata in vizita s-au bagat sub pat de frica. M-au amenintat ca ma omoara si ca imi vor da foc la casa, fiindca fratele meu are prieteni din gruparea "Catali". Buricea si Martin, un om de-al lor, s-au urcat pe scari, au venit la usa si au dat cu picioarele-n ea. In acest timp, unul dintre indivizi s-a urcat pe o teava si a incercat sa intre in balconul meu, la etajul I. Am anuntat imediat Politia si a venit un echipaj dupa 20 de minute", ne-a povestit, la acea data, Ciurea.
Pe de alta parte, Ghita Buricea a declarat la data respectiva ca, de fapt, Ciurea ii adapostise in casa pe citiva insi care facusera praf masina lui Costica Buricea: "Sotia lui Costica era la cumparaturi la supermarket si cind a iesit din magazin, a vazut "Peugeot"-ul in parcare, facut praf. A anuntat Politia, apoi pe fratele meu. Cind a ajuns Costica la masina, mai multi baieti de pe Buzaului i-au spus ca i-au vazut pe cei care i-au spart-o si ca i-au fugarit pina pe Comunarzi, ca sa-i prinda, dar indivizii intrasera in scara la Angelin Ciurea. S-a dus Costica dupa ei, dar nu stiu ce-a facut acolo si daca a aruncat cu pietre, dupa cum spune Ciurea. E posibil sa fi aruncat..."
Politistii au Intocmit si atunci dosare penale - atit pentru distrugerea "Peugeot"-ului lui Buricea, cit si pentru distrugerea ferestrelor lui Ciurea -, insa nici pina in prezent nu au finalizat cercetarile, desi li s-au pus la dispozitie inregistrari video si exista o sumedenie de martori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii