Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atacat de locotenentii lui "Buricea", in sediul Politiei

Ieri dimineata, razboiul din lumea interlopa s-a mutat de la Tribunal, la Politie. Gabriel Chioreanu, zis "Bender", unul dintre inculpatii in procesul atacului din 4 octombrie, a fost atacat de trei membrii ai gruparii "Buricea", chiar in sala de asteptare a Politiei Municipiului si sub privirile ofiterului de serviciu. Incidentul s-a consumat in citeva secunde, dar a fost suficient pentru atacatori sa-i aplice lui Chioreanu o lovitura de picior, care sa-l proiecteze cu capul in geamul cabinei in care se afla ofiterul de serviciu. In alte citeva secunde, atacatorii au disparut din sediul Politiei, dar imaginile surprinse de camerele de supraveghere au dus la identificarea acestora. Gabriel Chioreanu a ajuns la spital, unde i s-au scos citeva cioburi de pe fata, iar politistii au demarat o ancheta. Le-au fost luate declaratii celor prezenti in sala de asteptare din sediul Politiei si s-a intocmit un dosar penal pentru distrugere si lovire. Culmea, Gabriel Chioreanu ajunsese la Politie tocmai pentru a depune o plingere deoarece, in noaptea de simbata spre duminica, fusese la un pas de a fi victima unui alt atac.
"In jurul orei 11.10, in sala de asteptare a Politiei Municipiului se aflau Cristea Marian, zis "Cioara", Toader Adrian, zis "Nixon", Dima Sorin Daniel, zis "Mitu", toti trei facind parte din gruparea "Buricea" si fiind chemati la Biroul de Investigatii Criminale pentru a fi audiati intr-o cauza penala. La un moment dat, in timp ce erau in fata ajutorului ofiterului de serviciu pentru a fi inregistrati, a intrat in sala Chioreanu Gabriel, din gruparea "Catali", care se prezentase la sediul Politiei cu intentia de a reclama o distrugere de autoturism, prin zgiriere, comisa simbata pe raza orasului Ianca. Cind i-a vazut pe cei trei in fata ghiseului, a evitat sa se duca catre ei, dar nici nu a parasit incaperea. Cei trei l-au vazut si, fara prea multe discutii, au sarit la el si au avut o altercatie. Unul l-a lovit cu piciorul in zona fetei, acesta s-a dezechilibrat si, in cadere, a lovit cu capul un geam lateral de la cabina ofiterului de serviciu, pe care l-a spart. In acel moment, cei trei au parasit sediul Politiei. Noi am intocmit dosar penal pentru lovire si distrugere si continuam cercetarile pentru clarificarea situatiei. Exista si varianta ca unul sa fi avut o arma alba", ne-a precizat comisarul Fanel Arama, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Intrebat cum se poate ca cineva sa intre cu o arma in sediul Politiei, sursa citata ne-a precizat ca in sala de asteptare nu se poate restrictiona accesul persoanelor si Politia nu este adepta unei atitudini de dictatura militara, in ceea ce priveste perchezitionarea persoanelor, in conditiile in care avem pretentia ca intram in Uniunea Europeana.

Atacat de 4 ori in acest an

Reporterii nostri au reusit sa stea de vorba cu Gabriel Chioreanu, care ne-a precizat ca la ora actuala nu este membru al nici unei grupari interlope si ca, de-a lungul timpului, a avut conflicte si cu gruparea "Catali", dar si cu "Buricea". "Din 2001 au inceput atacurile, de cind a fost omorit Catali. Numai anul acesta au fost vreo 4 incercari. In luna august, am fost atacat tot de Cristea si am auzit ca alde Buricea l-a platit ca sa ma elimine. Au mai avut o incercare chiar in dimineata zilei de 4 octombrie, cind a venit insotit de alti 30 de insi, in Piata Pistruiatu'. Am reusit sa fug si exista martori care au vazut ce s-a intimplat, dar nu s-a facut nimic. Si au profitat de ce s-a intimplat in acea seara si m-au bagat si pe mine, desi chiar dupa intimplarea din Piata, eu am plecat la Ploiesti. Exista acel proces-verbal de contraventie care este real. Ce vina am eu ca politistul nu a trecut numarul de inmatriculare al masinii? Dar exista si martori, care erau cu mine in acea seara si pe care nu a vrut nimeni sa-i audieze. Am facut si eu parte dintr-o grupare interlopa, cind nu exista nici "Buricea", nici "Catali", dar acum nu vreau decit sa fiu lasat in pace", ne-a spus Gabriel Chioreanu.
Mai mult, el ne-a precizat ca motivul pentru care s-a dus la Politie, in dimineata zilei de ieri, a fost acela ca in noaptea de simbata spre duminica a fost, din nou, atacat. "Bender" ne-a povestit ca mergea la Bucuresti pentru a duce niste cunostinte la aeroport si ca, in Ianca, a fost acrosat de un autoturism "BMW", de culoare alba, care s-a izbit in el de trei ori. A reusit sa redreseze autoturismul si si-a continuat drumul, iar la intrarea in Mircea-Voda, urmaritorii au facut cale intoarsa. "Am sunat imediat la Politie si mi s-a spus sa ma intorc la Ianca, la Politie, dar am renuntat pentru ca nu vroiam sa fiu din nou atacat, dar si pentru ca cei cu care eram puteau pierde avionul. Am ajuns la Serviciul Politiei Rutiere Braila, ieri dimineata, ca sa ridic dovada pentru asigurarea "Casco" si de acolo am fost trimis la Politia Municipiului, pentru identificarea autoturismului care m-a lovit. La ghiseu au aparut Cristea Marian si alti trei insi, din gruparile "Buricea" si "Maghighi", care mi-au dat un picior si am intrat cu capul in geamul cabinei unde era ofiterul de serviciu. Cristea a scos si un cutit, stil baioneta militara, cu care a incercat sa ma taie, dar am parat lovitura. Am ajuns linga o masa, pe care am vrut s-o imping spre ei, ca sa ma apar, dar am observat ca deja fugisera. Ofiterul de serviciu a iesit dupa ce au fugit ei ", a mai spus Gabriel Chioreanu.
Reamintim ca aceasta este cea de-a doua rafuiala din lumea interlopa, petrecuta in ultimele 4 zile. Vineri, cu ocazia primului termen al procesului atacului din 4 octombrie, peste 50 de membri ai gruparilor "Catali" si "Buricea" s-au razboit chiar in incinta Tribunalului Braila, unde un minor in virsta de 17 ani, membru al clanului "Buricea", a fost injunghiat de un membru al gruparii rivale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii