Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atac violent cu cuţitul, în faţa sediului PSD. Victima a suferit semipareză la un braţ

un tânăr brăilean a îndrăznit să îi răspundă unui individ care se legase de o fată din grupul său, în timp se afla în staţia de autobuz de la Winmarkt • inculpatul Şchiaua Dan Marius, de 20 de ani, a urmărit persoana care îl supărase, până în parcarea de lângă sediul PSD, lovindu-l cu un cuţit • tânărul agresat a ajuns la spital şi a suferit mai multe operaţii, el necesitând pentru vindecare 90-95 zile de îngrijiri medicale • fapta a fost comisă în august 2015, însă acum procurorii au definitivat cercetările şi l-au trimis în judecată pe agresor, pentru vătămare corporală

 

Lovit cu cuţitul şi lăsat într-o baltă de sânge, în parcarea din faţa sediului PSD Brăila. Acesta este “tratamentul” de care a avut parte un tânăr brăilean, asta după ce a reacţionat faţă de un individ care se legase de o fată aflată în grupul său. Tânărul a fost înjunghiat cu un cuţit, de atacatorul identificat ca fiind Şchiaua Dan Marius, victima suferind o semipareză la braţul stâng. Fapta de o violenţă extremă s-a produs în august 2015, însă acum procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercet'ările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, pentru infracţiunea de vătămare corporală.

După cum se arată în rechizitoriul Parchetului, la data de 19 august 2015, la Poliţia Municipiului s-a înregistrat o sesizare din partea brăileanului George B., prin care acesta reclama faptul că persoane necunoscute l-au atacat cu un cuţit în zona braţului, în timp ce se afla la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu B-dul Al. I. Cuza. În urma anchetei în teren desfăşurate, în zona unde s-a produs agresiunea, mai exact în dreptul intrării în sediul PSD, după arată procurorul, au fost găsite urme de sânge.

Din declaraţia persoanei vătămate, a rezultat faptul că, în seara de 19 august 2015, se afla împreună cu mai mulţi prieteni în staţia de autobuz de la Winmarkt. La un moment dat, a observat un grup de persoane, format din doi băieţi şi o fată, care a ieşit, de mai multe ori, de la magazinul chinezesc de la parterul clădirii. La un moment dat, unul dintre tineri, care era chiar inculpatul Dan Şchiaua, a adresat o întrebare vulgară fetelor din grupul persoanei vătămate. George B. i-a cerut socoteală inculpatului Şchiaua, iar acesta a reacţionat imediat, într-un mod agresiv, şi l-a împins pe tânărul brăilean. Nu a durat mult şi inculpatul a strigat la victimă “Ia stai aşa”, apoi a scos un cuţit din buzunarul gecii şi a încercat să îl taie în zona piciorului stăng, însă acesta a reuşit să se ferească.

Partea vătămată a fugit, în parcarea scuar a bulevardului, însă inculpatul Şchiaua l-a ajuns din urmă, în faţă la sediul PSD. L-a atacat cu cuţitul, însă tânărul a pus mâinile, pentru a bara loviturile, el fiind totuşi tăiat chiar sub braţ.

Deşi era rănit, George B. l-a împins pe agresor peste o maşină din parcare, acesta din urmă căzând la sol.

După agresionarea sa, persoana vătămată a declarat că s-a refugiat pe trotuar, lângă sediul PSD, şi, întrucât sângera foarte tare, a încercat să îşi facă un garou cu propria curea. Între timp, victima a sunat la 112 iar poliţiştii şi o ambulanţă au ajuns imediat la faţa locului. Tânărul tăiat cu cuţitul a fost dus la spital şi operat. Persoana vătămată a spus că, în urma leziunii produse prin tăiere, nu mai poate folosi corespunzător mâna stângă, el suferind o altă intervenţie chirgicală la Spitalul din Iaşi, unde i s-a spus faptul că suferă de o semipareză la braţul stâng, întrucât vârful cuţitului i-a ajuns la articulaţie şi i-a afectat nervul radial.

Diagnosticul pus de medici a fost “plagă înjunghiată axială stângă, cu sângerări importante, suspiciune leziune venă axială stânga, leziune produsă prin lovire cu corp tăietor-înţepător”. Conform concluziilor raportului de expertiză medico-legală, din 2015, persoana vătămată necesita pentru vindecare 75-80 zile de îngrijiri medicale, de la data producerii leziunilor. Pentru recuperarea deficitului motor, victima necesita curs de recuperare, timp de 4/6 pe an, precum şi intervenţia chirgicală pentru leziunea nervoasă, dacă se impune. Începând cu luna decembrie 2015, partea vătămată a fost supusă unei intrevenţii chirgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţe Iaşi şi a urmat proceduri recuperatorii la Bucureşti. Ulterior, în cauză s-a dispus reexaminarea persoanei vătămate, de către Serviciul de Medicină Legală Brăila, astfel s-a stabilit că aceasta necesita prelungirea timpului de îngrijiri medicale, totalizând un număr de 90-95 zile de îngrijiri medicale. La momentul reexaminării, în aprilie 2016, persoana vătămată prezenta imposibilitatea efectuării flexiei mâinii stângi şi degetelor de la mâna stângă.

Persoana vătămată s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de 100.000 euro, reprezentând daune morale pentru suferinţele fizice şi psihice suferite ca urmare a agresiunii, la care se adaugă aproape 4.500 lei reprezentând daune materiale.

După ce s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Şchiaua Dan Marius, dosarul a fost trimis la Judecătoria Brăila, instanţa urmând să decidă pedeapsa pe care o merită inculpatul. Oricum, individul de 20 de ani  este cunoscut cu antecedente penale, conform fişei de cazier judiciar.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii