Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atac la umbrelele colorate de pe Regală

• zeci de umbreluţe au fost furate în ultimele zile • Primăria nu se lasă descurajată de aceste acte de vandalism, spunând că o să pună în loc altele noi, pentru ca aspectul de sărbătoare de pe Str. Mihai Eminescu să se menţină şi în perioada următoare, când va fi organizat Festivalul Dulciurilor • în ceea ce priveşte furturile, primarul Dragomir ne-a declarat că Poliţia Locală îşi va înteţi patrulările în zonă, iar cei prinşi asupra faptei vor fi fotografiaţi şi imaginile lor vor fi făcute publice în presa locală, împreună cu datele de identificare

 

Zeci de umbrele, dintre cele montate deasupra străzii Mihai Eminescu (fosta Regală) pentru înfrumseţarea zonei, au fost furate în ultimele zile, hoţii reuşind să le smulgă pur şi simplu din sforile de care erau legate. Fenomenul era vizibil, ieri, în special pe tronsonul dintre strada Petru Maior şi bulevardul Cuza, unde umbrelele lipseau pe zeci de metri. După ce s-a deplasat în zonă, însoţit de directorul Direcţiei pentru Cultură, Camelia Chiriac, primarul Marian Dragomir s-a declarat convins că umbrelele au fost sustrase de persoane rău intenţionate. Acesta s-a ferit să dea vina direct pe locatarii zonei, spunând că e posibil ca actele de vandalism să fi fost făcute şi de brăilenii care au fost în trecere pe strada Mihai Eminescu.

Dragomir ne-a spus că umbrelele furate vor fi înlocuite cu altele aflate în fondul de rezervă al Primăriei şi că, pentru a se preveni alte furturi, Poliţia Locală îşi va intensifica patrulările prin zonă. “Avem o rezervă de 200 de umbrele care va fi folosită pentru înlocuirea celor sustrase. Vom face completări, pentru că urmează să fie organizat Festivalul Dulciurilor pe strada Mihai Eminescu şi vrem ca aceasta să îşi menţină aspectul de sărbătoare. Poliţia Locală va patrula prin zonă, iar persoanele prinse furând umbrele vor fi fotografiate şi imaginile vor fi făcute publice în presă, împreună cu datele de identificare”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

Reamintim că, pentru a crea o atmosferă de sărbătoare pe perioada Zilelor Brăilei, Primăria a montat încă din luna iulie câteva sute de umbrele colorate deasupra străzii Mihai Eminescu. În total, municipalitatea a achiziţionat circa 1.000 de umbrele, cu 11 lei bucata. Măsura a fost foarte bine primită de brăileni, reţelele de socializare fiind invadate de fotografii făcute sub umbreluţele de pe Regală. Succesul avut de această iniţiativă l-a făcut pe primarul Dragomir să declare că, începând de anul viitor, se va începe o amplă campanie de renovare a clădirilor deţinute de Primărie în Centrul Vechi şi că se vor mai lua şi alte măsuri, astfel încât această zonă să revină în centrul atenţiei brăilenilor şi turiştilor care ne vizitează oraşul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii