Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atac cu furca, în lanul de lucernă

Doi hoţi de lucernă din Tichileşti au sărit cu coasa şi furca asupra unui localnic, după ce acesta i-a prins că îl fură. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Daniel Stoiculeţ, de 30 de ani şi Aurică Abel Cristian, de 19 ani, pentru infracţiunea de tâlhărie calificată.
Potrivit rechizitoriului, în data de 14 aprilie 2016, la Secţia 2 Poliţie Rurală Brăila a fost înregistrată plângerea lui Ion C. din comuna Tichileşti, care a relatat faptul că, în aceeaşi zi, a primit vestea că mai multe persoane îi sustrag lucerna de pe un teren. Bărbatul a mers imediat în zonă şi i-a prins în flagrant pe Daniel Stoiculeţ şi Aurică Abel Cristian care încărcau într-o căruţă lucerna cosită. Cei doi hoţi s-au urcat în vehicul şi au luat-o la fugă. Proprietarul terenului a vrut să îi oprească pe hoţi, însă a fost atacat cu furca şi coasa. Cauza a ajuns în atenţia anchetatorilor care au stabilit că cele sesizate de localnicul din Tichileşti se confirmă.
În rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila se arată că, pe un teren aflat la ieşire din Tichileşti, căruţa celor doi inculpaţi a fost găsită încărcată cu lucerna furată, deasupra fiind identificată şi o lamă metalică tip coasă, folosită la tăierea lucernei. În urma cântăririi, anchetatorii au stabilit că esre vorba despre o cantitate de 240 kg de lucernă-masă verde.
Proprietarul terenului care a pornit în urmărirea hoţilor şi le-a blocat drumul, încecând să îi convingă să îi restituie marfa furată, a avut parte de un tratament cam dur. Astfel, inculpatul Stoiculeţ, care avea asupra sa o furcă, după ce a coborât din căruţă, a aruncat cu arma albă în capul părţii vătămate, care a căzut la pământ şi şi-a pierdut cunoştinţa. La rândul său, Aurică avea o coasă şi a aruncat şi el cu aceasta către bărbat, însă nu l-a lovit, obiectul înfigându-se în sol. Din certificatul medico-legal, din 18 aprilie 2016, a reieşit că victima a suferit leziuni (plagă contuză frontală, contuzie hemitorace stâng) ce s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure, la data de 14 aprilie, necesitând pentru vindecare un număr de 8-10 zile de îngrijiri medicale.
Tinerii acuzaţi de comiterea infracţiunii cu violenţă au dat declaraţii contradictorii şi nu au recunoscut săvârşirea faptei, însă procurorii au stabilit adevărul. La un moment dat, unul dintre inculpaţi a spus că, iniţial, chiar partea vătămată l-ar fi lovit cu un obiect înţepător, în zona palmei, însă varianta cu autoapărarea nu a fost confirmată de martori şi nici de probele adunate de anchetatori.
Pedeapsa pentru cei doi va fi stabilită de Judecătoria Brăila, unde a fost trimis dosarul.

 
Categorie articol: 

Comentarii