Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atac armat la un liceu din Finlanda

Cel putin sapte persoane au murit, miercuri, in incidentul armat din orasul Tuusula din sudul Finlandei, a declarat seful echipei medicale de interventie, citat de Reuters.
"In acest moment, sint sapte sau chiar mai multe victime", a declarat dr. Eero Hirvensalo.
Un profesor de la liceul Jokela a precizat ca atacatorul era unul dintre elevii sai.
Cu numai citeva ore inainte de comiterea atacului, pe site-ul YouTube fusese publicat un clip video, intitulat "Masacrul de la liceul Jokela - 11/7/2007", care prezinta o imagine statica a cladirii scolii, urmata de imaginea unui barbat care indreapta un pistol catre camera.
Clipul a fost publicat de un utilizator care foloseste pseudonimul Sturmgeist89, insa inregistrarea la YouTube contine si numele real declarat de utilizator.
Un alt clip publicat de Sturmgeist89 prezinta un tinar care trage cu un pistol intr-un mar, intr-o padure acoperita de zapada.
Informatii publicate anterior indicau faptul ca in incident au fost ranite trei persoane, printre care se afla si directorul scolii.
"Atacatorul mergea sistematic pe holurile scolii, batind in usi si deschizind focul prin usi", a declarat Kim Kiuru, unul dintre profesorii liceului Jokela. "Parea ireal ca un elev caruia i-am predat sa alerge spre mine, tipind, cu un pistol in mina", a adaugat profesorul.

Autorul atacului armat din Finlanda a murit

Presa finlandeza a anuntat ca autorul atacului armat de la scoala din orasul finlandez Tuusula ar fi murit, relateaza AFP.
Agresorul a deschis focul intr-o scoala finlandeza, impuscind mai multe persoane, intr-un incident soldat cu mai multi morti si numerosi raniti, au declarat surse oficiale.
Conform postului de televiziune MTV3, atacatorul isi exprimase de mai multe ori admiratia pentru Hitler si Stalin.
Categorie articol: 

Comentarii