Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astuparea gropilor din oraş, amânată pentru septembrie

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a afirmat, recent, faptul că urmează să lanseze în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura privind lucrările de asfaltare a gropilor din întreg oraşul. Chiar şi aşa, edilul-şef a ţinut să sublinieze că acest lucru va mai dura, întregul demers fiind unul lent, aşa că, cel mai probabil, abia în luna septembrie se va alege firma care se va ocupa de asfaltări. "Am avut o discuţie aproape finală cu directorul Direcţiei Tehnice din Primărie, domnul Marius Termegan, şi cu domnul Marius Surdu, directorul de la Achiziţii. Ne vom edifica procedura de achiziţie pe SEAP a lucrărilor de plombare, asfaltare în municipiul Brăila. Sunt convins că săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta) vom lansa în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice această procedură. Estimăm o valoare a lucrărilor de 15,5 milioane lei noi, lucrare care va fi derulată pe un an, până la sfârşitul lunii iunie a anului următor. Având în vedere procedurile din SEAP, avem 10 zile pentru verificare. Sper să nu fie returnată. Dar dacă se întâmplă, în aceeaşi zi vom încerca să retransmitem documentaţia cu toate acele completări care ne vor fi solicitate, astfel încât procedura să curgă mai departe. Din punct de vedere legal, sper ca la sfârşitul lunii septembrie să avem câştigătorul licitaţiei şi să semnăm contractul", a declarat Dragomir. Sursa citată a ţinut să puncteze că mai devreme de acest termen asfaltarea străzilor este imposibilă, pentru că în trecut au mai fost două achiziţii directe pe acest sector, astfel că legea nu mai permite reluarea acestui scenariu. "Suntem obligaţi să mergem în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, dar în acest fel dăm dovadă de maximă transparenţă, pentru a nu fi acuzaţi la un moment dat că favorizăm firma x sau y, pe o achiziţie directă. Deşi există o necesitate foarte mare pentru asfaltarea străzilor", a mai adăugat Dragomir.

Ce străzi au prioritate

În aceeaşi ordine de idei, Marian Dragomir a subliniat că plombarea găurilor din străzile principale, dar şi cele care duc către şcoli şi spitale reprezintă o prioritate. "Apoi, în cadrul acestor lucrări sunt cuprinse şi finalizările unor capete de străzi, care au rămas fără asfalt din vina unor proiectanţi. Sunt mai multe astfel de exemple cu 10 metri de stradă de piatră, care nu au fost finalizate în proiectele care s-au derulat anterior. Vor fi şi lucrări pentru trotuare, asfaltări de trotuare în cartiere şi amenajare de parcări. Inclusiv covor asfaltic pe unele dintre străzi. Aceste lucrări vor avea loc la nivelul întregului municipiu. Se va trimite notă de comandă către societatea care va câştiga licitaţia. Impunem în documentaţia respectivă o garanţie foarte mare, tocmai pentru a nu ne confrunta cu situaţia unor societăţi nedotate suficient, care vin la licitaţie. Nu vrem să mai avem situaţii în care o firmă câştigă şi apoi nu are capacitatea de a asfalta într-un interval foarte scurt ceea ce noi transmitem, ca şi prioritate", a precizat primarul.

Dragomir vrea ca firmele care au făcut racordări să repare în urma lor

Plecând de la ideea că până în luna septembrie mai este destul de mult, Marian Dragomir a afirmat că mai are la dispoziţie o variantă pentru a mai repara câteva dintre gropile prezente pe străzile Brăilei. Acesta a anunţat că deja le-a cerut tuturor societăţilor care au efectuat lucrări pe domeniul public în trecut că trebuie să repare locurile în care au intervenit, dacă nu au făcut-o până acum. În caz contrar, vor primi amenzi usturătoare, a ameninţat noul edil-şef. "În paralel, am transmis notificări către toate societăţile care au lucrat în municipiul Brăila, pe lucrări de racordare la utilităţi sau lucrări de schimbare a conductelor. Avem cazul străzii Roşiori, dar şi multe alte străzi. Sunt lucrări care trebuia finalizate. Avem o listă cu tot ceea ce înseamnă termenul la care ele trebuia finalizate şi societăţile care nu au respectat acel termen. Le-am trimis în data de 6 iulie notificări tuturor pentru a ne raporta procesul verbal de finalizare a lucrărilor. În caz contrar, urmează să aplicăm amenzi, pentru că sunt situaţii în care ei trebuia să finalizeze din luna mai sau chiar din luna martie a anului curent", a încheiat sursa citată.

 
Categorie articol: 

Comentarii