Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asteptati-va sa fiti luati de fraieri

De fapt, ce zic eu "asteptati-va", caci deja ati fost luati de fraieri, la alegerile care s-au tot derulat din 1990 incoace. Si eu am fost luat de fraier, nu ma exclud din aceasta categorie, dar nu despre asta este vorba acum.
Cei care v-au luat si va vor mai lua de fraieri sint cei care in aceasta toamna au nevoie ca de aer de ajutorul vostru. O sa-i vedeti. Brusc si deodata, va vor redescoperi si vor incepe sa se lipesca de voi, precum pisicile alea care cersesc mincare. Ei va vor cersi votul. Si il vor obtine, oricit de mult va veti promite ca nu ii veti vota. O sa-i votati, pentru ca apoi sa aveti pe cine injura urmatorii patru ani. Cine sint "ei"? Nici o grija, o sa-i vedeti in scurt timp, ca nu mai este mult pina la inceperea oficiala a campaniei electorale. Unii dintre ei, au inceput deja sa-si faca simtita prezenta, ma refer la Diana Tusa (PNL) si Doru Damian (PSD). Cum actioneaza ei? Simplu. Identifica o tema care preocupa comunitatea, o tema sensibila pentru opinia publica, dupa care se implica, la nivel declarativ, desigur, in rezolvarea ei. Ieri, Doru Damian s-a aratat extrem de ingrijorat, ma-ntelegi, de faptul ca strazile Brailei sint nesigure, ca siguranta cetateanului este doar o expresie care nu are corespondent in realitate. Si a pledat domnu' Damian pentru gasirea unei solutii, astfel ca oamenii (alegatorii, in definitiv) sa se poata plimba linistiti pe strazi, fara teama ca vor primi o sabie in cap sau ca vor fi tilhariti. Problema ridicata de actualul consilier local PSD este veche de cind lumea. In loc sa "descopere" ceva ce stie toata Braila, mai bine Damian venea, in calitate de candidat la un loc de parlamentar, cu o solutie pentru rezolvarea acestei probleme pe care, iata, a identificat-o peste noapte. Damian spera ca acum, dupa ce el a vorbit despre faptul ca strazile Brailei sint nesigure, cetatenii sa cada in admiratie si sa spuna: "Uite, dom'le, in sfirsit un om caruia ii pasa ca noi nu ne simtim in siguranta! Pe asta il votez!".
Beleaua este ca electoratul a inceput sa faca deosebirea intre doua vorbe goale si trei promisiuni fara acoperire. Pe alegatorul anului 2008 poti sa-l iei de fraier, dar trebuie sa te intrebuintezi serios, sa muncesti, nu sa vorbesti discutii, asa cum a facut Doru Damian ieri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii