Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astenii, frustrări şi curcubeul băsescian

Săracă în evenimente şi lovită parcă de sindromul asteniei de primăvară, această săptămână politică a debutat sub auspiciile alegerilor din cadrul organizaţiei municipale a PNL Brăila. Noul şef al organizaţiei municipale? Nicolae Cătălin Stănică, care a obţinut şefia printr-un knock-out, cu majoritate covârşitoare de voturi, în faţa contracandidatului său, Pandele Stan (acesta a obţinut doar 10% din voturi). Iată CV-ul "politic" al noului cârmaci al PNL-iştilor la municipiu: are 35 de ani, este profesor de matematică, este căsătorit, are doi copii şi, din câte se observă din declaraţia lui apărută în "Obiectiv-Vocea Brăilei", e adeptul discursului patetico-populist: "Am ajuns aici la PNL Brăila şi, încet - încet, am simţit că fac parte dintr-o echipă de oameni inimoşi, serioşi, plini de creativitate şi dornici de a schimba ceva în modul de a face politică. Am fost alături de echipă atât în momentele de bucurie, cât şi împărţind dezamăgirile. În acţiunile la care am participat alături de colegii mei, din păcate, am cunoscut mulţi oameni dezamăgiţi, pesimişti şi lipsiţi de orice fel de încredere în faptul că se mai poate schimba ceva, că o pot duce mai bine, că se pot implica şi lupta alături de o echipă care devine din ce în ce mai puternică". Etc.
Tot duminică, liberalii organizaţiei municipale şi-au ales şi "dream team"-ul Biroului Politic Municipal, cu care Cătălin Stănică va lucra de acum înainte, şi anume Costel Bălan, Adrian Rădulescu, Marian Bueşteanu, Cătălin Hagiu, Daniel Creţu, Vasile Vrânceanu, Dănăilă Alexandru (vicepreşedinţi), Bogdan Covaci, Eduard Ciocan, Marian Luţoiu, Laurenţiu Lipan, Ovidiu Nechita, Angel Bogdan, Leonard Candel, Demetra Pavalache, Alec Chiriac, Mircea Hahui şi Alina Cioarec (membri).

Titi nu se lasă...

24ret2_micMarţi, Titi Dumitriu, "arma de distrugere în masă" a parlamentarului PDL-ist Eugen Bădălan, a declarat oficial pentru ziarul nostru că nu se gândeşte sub nicio formă să se retragă din cursa pentru şefia PDL Brăila, asta după ce, în ultima vreme, au circulat tot soiul de zvonuri cum că haosul din interiorul organizaţiei brăilene a democrat-liberalilor i-ar fi zdruncinat încrederea acestuia în şansa de a câştiga tronul filialei judeţene şi că, în consecinţă, ar vrea să-şi facă bagajele pentru a se întoarce în locul său de baştină politică. Vizibil iritat, dar calm, Dumitriu ne-a explicat cu blazarea unui stoic: "Cred că este o sursă dată de unii frustraţi din organizaţie, care până la această oră n-au realizat nimic din viaţa asta".

Oare e băsescian?

Sfârşitul acestei săptămâni politice a surprins micul sediu al PC Brăila, înghesuit la parterul unei case vechi de pe str. Petru Maior, într-un regim săltăreţ de genuflexiuni pozitiviste. Miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, Gheorghi Obreja, liderul conservatorilor brăileni, înotând împotriva curentului anti-băsescian promovat la centru cu patimă feroce, şi-a exprimat profunda încredere în capacitatea preşedintelui Traian Băsescu de-a salva societatea românească din zona de impact a colapsului. "Până la urmă, eu zic că tot Băsescu este cel care va gândi ceva şi cred că, până în luna iunie, Guvernul Boc va cădea. Asta este părerea mea. Eu mă încăpăţânez să gândesc logic că Băsescu nu are ce să facă, trebuie să ia măsuri. Nu poate lăsa să se ducă totul de râpă. Până la urmă, vedeţi şi dumneavoastră, nu există nicio transparenţă, nimeni nu ştie nimic, nu comentează nimeni nimic, absolut nimic. Eu, cel puţin, nu văd nimic din activitatea Guvernului. Nu se vede nimic! Domnul preşedinte Băsescu sigur va lua măsuri ca să se facă ceva. El este singurul care poate să facă ceva. Opoziţia este moartă. N-are ce să facă şi nu cred că până la urmă o să lase România să se ducă de râpă!", a explicat Obreja, încrezător în viitor.

 
Categorie articol: 

Comentarii